Viitakodin päiväkeskuksessa lämpiää sauna joka perjantai

28.08.17

Viitakodin sauna kutsuu seniorit saunomaan

Viitakodin uusittu sauna

Viitakodin uusittu sauna

Viitakodin päiväkeskuksen yhteydessä on tilava ja esteetön sauna, joka lämpiää perjantaisin. Saunan yhteydessä on tilava pukuhuone, turvallinen pesutila ja vuonna 2016 uusittu sauna. Saunassa on ergonomiset lauteet, joille on helppo kiivetä ja makoisat löylyt antava kivikorikiuas. Tarvittaessa koulutetut hoitajamme auttavat saunomisessa. Saunan jälkeen on mahdollisuus levähtää päiväkeskuksessa ja sen jälkeen tarjoillaan kotiruokalounasta klo 11.00 – 13.00.

Voit tulla saunomaan yksin tai yhdessä puolisosi kanssa.

Lepohetki saunan jälkeen virkistää mieltä

Lepohetki saunan jälkeen virkistää mieltä

Suomi 100 hengessä kaikki seniorit saunomaan!

Viitakodit haluaa olla mukana Suomi 100 juhlavuodessa tarjoamalla saunamahdollisuuden kaikille ikäihmisille tutustumistarjoushintaan.

Tutustumistarjouksena 17€ /henkilö ja 25€ /pariskunta.

Hintaan sisältyy:

  • sauna
  • lounas
  • saunajuomat
  • rasvaukset, hiusten laittaminen ym. pienet avut tarvittaessa hoitajan avustuksella

Viitakodin saunomisajat

Perjantaisin

  • Naiset klo 9.30-10.30
  • Miehet  klo 10.30-11.30
  • Pariskunnat alkaen klo 11.30->

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Pirjo tai Eliisa puh. 010 420 6224

”Kun soivat saunan mustata urut, unhoittuvat arjen surut”

Viitakodin saunan tilava ja esteetön kylpyhuone

Viitakodin saunan tilava ja esteetön kylpyhuone

Sauna ja sen  terveysvaikutukset

”Suomessa on tehty 14-15 väitöskirjaa saunan terveysvaikutuksista eli ne tunnetaan melko hyvin. Saunoessa merkittävimmät muutokset elimistössä tapahtuvat verenkierrossa. Huoneenlämmössä ihoon suuntautuu sydämen pumppaamasta vedestä noin 10 %. Mutta kuumassa iho lämmetessä hiussuonet laajenevat, jolloin ihon verisuonten kokonaisuustilavuus kasvaa. Saunoessa ihoon voi mennä jopa 70 % sydämen pumppaamasta verestä eli veri kiertää ihon kautta. Kylmään mentäessä tapahtuu päinvastoin.

Sydämen syketiheyden lisääntyminen on kompensaatio verisuoniston tilavuuden kasvulle. Sillä jos verisuonten tilavuus kasvaisi eikä mitään muuta tapahtuisi, niin verenpaine laskisi niin paljon, ettemme tulisi toimeen. Pintaverisuonten laajeneminen näkyy ihon punoituksena. Taiteilijatkin ovat kuvanneet tämän. Esimerkiksi Eero Järnefeltin maalauksessa ”Saunatyttö” erityisesti tytön posket rusottavat kauniisti.” Lähde: https://www.sauna.fi/saunatietoa/sauna-ja-terveys/saunan-terveysvaikutukset/

Sauna nostaa hyvänolon hormonitasoa

”Rentouttavan vaikutuksen mekanismeihin ei ole vuorenvarmasti löydetty syytä. On kuitenkin löydetty kaksi erilaista selitystä, jotka eivät ole kuitenkaan ristiriidassa keskenään.

– Biokemiallinen: saunominen aiheuttaa aivoissa hyvää oloa tuottavan endorfiinihormonin tuotannon lisääntymistä. Osassa tutkimuksia ilmiö on havaittu, osassa taas ei. Tutkimustulokset eivät ole kuitenkaan kovin luotettavat, koska endorfiinit syntyvät ja vaikuttavat aivoissa, joista sitä ei voi mitata ja verestä tutkimiseen liittyy hyvin paljon virhelähteitä.

– Psykologinen: psykoanalyytikot uskovat, että saunan lämmin, rauhallinen ilmapiiri, savusaunassa vielä tumma ja hyvänhajuinen, aiheuttaa tietynlaisen paluun lapsuuteen ja jopa äidin kohtuun ja sitä kautta tuottaa hyvänolon tunteen.

Näennäisesti teoriat ovat ristiriitaisia, mutta ei välttämättä: jos endorfiineja on riittävästi, niiden aiheuttama hyvänolon tunne voi johtaa mielen lapsuuden kulta-aikaan.”

Lähde: https://www.sauna.fi/saunatietoa/sauna-ja-terveys/saunan-terveysvaikutukset/ Linkki lähteeseen

https://www.sauna.fi/saunatietoa/sauna-ja-terveys/saunan-terveysvaikutukset/

 

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu