Kuntouttavaa päivätoimintaa muistipäiväkeskus Villa Verannassa

25.08.17

Viriketoiminta on kuntouttavaa erityisesti muistisairaille

Muistisairaat hyötyvät kaikenlaisesta viriketoiminnasta siinä kuin muutkin ikäihmiset. Vaikka pitkälle edennyt muistisairaus voi estää aktiivisen osallistuminen, niin jo ryhmässä mukanaolo ja se, että näkee muiden toimintaa, on aivoille virkistävää. Käsillä tekeminen yleensäkin aktivoi aivoja. Villa Verannan muistipäiväkeskuksessa on viriketoimintaa joka päivä.

Omenoiden askartelu vuodenaikapuuhun

Vuodenaikapuun tyytyväiset tekijät

Tuolijumppaa päivätoiminnassa

Villa Verannan kuntouttavassa päivätoiminnassa jumpataan joka päivä tunnin verran, jotta asiakkaat pysyvät paremmassa kunnossa kyetäkseen asumaan kotonaan pitkään. Omassa kodissa asuminen mahdollisimman pitkään on varmaan jokaisen harras toive. Jumppaaminen toteutetaan pääosin tuolilla istuen, mutta välillä voidaan tehdä liikkeitä myös seisaaltaan. Jokainen voimistelee oman kuntonsa ja toimintakykynsä mukaan. Välillä pidetään juomatauko. Liikunta on tutkimusten mukaan erittäin kuntouttavaa varsinkin muistisairaille, mutta tietysti myös muille senioreille.

Villa Verannan jumppatuokio

Lyhytaikaishoitoa Viitakodissa

Viitakoti tarjoaa palveluasumisen lisäksi lyhytaikaishoitoa omaishoitajien lomien ajaksi. Tähän tarkoitukseen on varattuna yksi huone. Kysynnän kasvaessa on mahdollista ottaa lisähuoneita käyttöön tarpeen mukaan.

Viitakodissa lyhytaikaishoidossa olevat asukkaatkin osallistuvat Villa Verannan kuntouttavaan päivätoimintaan arkipäivisin. Villa Verannan ohjaajien tavoitteena on, että lyhytaikaishoitoon tuleva asiakas on paremmassa kunnossa Viitakodista lähtiessään kun tänne tullessaan eikä päinvastoin. Näin omaishoitaja saa viettää lomansa rauhassa, kun tietää, ettei hoidettavan kunto heikkene loman aikana.

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu