Senioritalon asukkaat kertovat: Marjatta Nieminen

18.07.17

 

Senioritalon askkaat kertovat: Marjatta Nieminen

Senioritalon askkaat kertovat: Marjatta Nieminen

 

Marjatta syntyi Turussa 1945. Perhe asui Rautapohjassa kaksikerroksisessa kivitalossa ja Marjatalla oli yksi veli ja lemmikkinä pystykorva nimeltä Jeppe.

Turussa oli paljon samanikäisiä lapsia, ja ystävien kanssa hypättiin narua ja leikittiin kaikenlaisia kauppaleikkejä. Hän myös hiihti ja luisteli talvella, mutta paljon ajasta kului läksyjen lukemiseen ja kotona auttamiseen.

Marjatan äiti oli hyvä kokki ja aina jouluna oli hyvää ruokaa. Arjen ruokia olivat keitot, maksalaatikko ja erityinen herkku oli suklaakiisseli. Isä oli Valmetilla töissä ja oli paljon työmatkoilla Helsingissä, äiti yleensä mukana. Silloin kotona oli hoitaja.

Marjatta käytti paljon mekkoja, mutta myös pitkiä housuja. Sukulainen oli ompelija, ja häneltä sai hienoja mekkoja juhliin.

Marjatan ensimmäinen työpaikka oli Mäkimatin kaupassa perheen muutettua Rautpohjaan. Sen jälkeen työpaikat vaihtelivat, kunnes yliopistotutkinnon jälkeen hän sai vakituisen paikan kirjastonhoitajana. Työn ohessa hän harrasti uusia kieliä työväenopistolla ja kävi taloustunneilla.

Hän on myös ollut naimisissa ja hänellä on yksi tyttö. 2000 luvulla hän sai viimeinkin eron miehestään, vaikka he olivat asuneet erillään jo monta vuotta sitä ennen.

Muutto senioritalo Viitahelmeen

Marjatta tuli Viitahelmeen vuonna 2015, kun sairastui. Hän on viihtynyt hyvin ja saanut ystäviä Viitahelmestä.

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu