Asukkaat kertovat: Helvi Hänninen

06.06.18

Helvi Hänninen

Helvi on syntynyt Jyväskylän maalaiskunnassa 1930. Heillä oli vuokra-asunto kauniilla paikalla Jyväsjärven rannalla ja hänellä on kaksi vanhempaa siskoa.

Kun he asuivat järven rannalla, heillä oli vene ja kanootti, ja he ovat soudelleet ja uineet paljon. Muuten he heittivät tikkaa ja pelasivat pesäpalloa. Heillä oli iso piha ja he leikkivät paljon myös naapurien kanssa.

Koululle oli 3 kilometriä, joka talvella hiihdettiin ja kesällä käveltiin.

Kotona syötiin perunoita, kastiketta ja keittoja. Ei ollut mitään erityisherkkuja, mutta Helvin äiti osasi tehdä pienistäkin tarvikkeista hyviä ruokia. Leningit teetettiin ompelijalla. Radio oli usein auki ja heidän perheessään kuunneltiin esim. Markus-sedän satutunteja.

Helvi on käynyt kauppakoulun ja sieltä siirtynyt, ensin tukkuliikkeen kassanhoitajaksi ja sitten tekemään uraa pankkivirkailijana.

Hän ei ole ollut naimisissa ja asui vanhempiensa kanssa hyvin pitkään. Aikuisena hän on laulanut paljon, varsinkin kuorossa ja liikkunut ja pyöräillyt.

Viitahelmeen hän on muuttanut noin kaksi vuotta sitten Taulumäeltä ja viihtyy todella hyvin. http://www.viitakodit.fi/asumispalvelut/#senioriasuminen

Elämä täällä on vähintään tyydyttävää ja toiminta on mukavaa. Nyt Helvi toivoo vain terveyttä ja hyvää oloa.

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu