Asukkaat kertovat: Elvi Rinne

06.06.18

Elvi syntyi Jyväskylän maalaiskunnassa 1929. Perheessä oli kuusi poikaa ja neljä tyttöä. He asuivat maalaistalossa, ja vilja saatiin omasta pellosta. Heillä oli 5 lehmää, lampaita, kanoja, hevonen ja possu.

Maatalon töihin osallistuivat ihan kaikki, sen ohessa leikittiin piilosta ja hypättiin ruutua. Pyhäkoulun hän muistaa myös hyvin, sillä hänen äitinsä oli pyhäkoulun opettaja.

Radiosta kuunneltiin aina jumalanpalvelus ja silloin kaikkien piti olla hipihiljaa.

Vaatteet teetettiin isän siskolla, joka oli ompelija. Kun Elvi meni ensimmäistä päivää kouluun, hänen siskonsa oli tilannut hänelle niin hienot vaatteet, ettei kellään ollut yhtä hienoja.

Elvi on ollut töissä Ruutileipomossa pakkausosastolla, ja sen jälkeen Jyväshyvällä vaatevaraston hoitajana. Hän on aina pitänyt ompelusta ja ollut lahjakas siinä.

Hän on myös mennyt naimisiin ja saanut kaksi lasta, pojan ja tytön. He muuttivat perheen kanssa miehen lapsuudenkotiin kun miehen vanhemmat väsyivät. Silloin hän lopetti työnsä Jyväshyvällä, ja sen jälkeen ovat elättäneet itsensä maatalousyrittäjinä.

Hän on sairastellut paljon ja jäi sen takia eläkkeelle vuonna 1986.

Viitahelmeen hän tuli maaliskuussa 2017.  http://www.viitakodit.fi/asumispalvelut/#senioriasuminen. Vaikka omistaa vielä toisenkin asunnon, hän on vakuuttunut, että Viitahelmi on hänen lopullinen kotinsa. Erityisesti hän pitää kaikesta ohjelmasta, ja henkilökunnasta joka jaksaa aina hymyillä ja olla ystävällinen.

Hän uskoo että syntymästä saatu positiivinen luonne on antanut hänelle tämän hyvän elämän, ja tietysti Jumala.

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu