Seniori- ja palvelutalo Viitakodin asukkaat kertovat: Eino Miettinen

14.09.17

Eino Miettinen

Eino Miettinen

Eino Miettinen

Eino syntyi Jyväskylän Älylässä 1929. Hänen isällään oli oma rakennusliike ja sementtivalimo ja Eino tietää itsekin, että hänellä on ollut aika varakas lapsuus.

Hänellä oli kaksi vanhempaa veljeä ja yksi häntä nuorempi. He liikkuivat ja urheilivat paljon. Peleihin kuului mm. jalkapallo, pesäpallo ja nelimaali. Läheisen korkeakoulun kentällä hypättiin korkeutta ja heitettiin keihästä.

Heillä oli oma puutarha, josta sai kasviksia ruokapöytään ja sota-aikana heillä oli myös lehmä, sika, lampaita, ja kaneja. Perheellä oli myös koira, Jeppe.

Radion he saivat 30-luvulla ja sieltä kuuntelivat Markus-setää. Puhelin ja henkilöauto tulivat myös samalla vuosikymmenellä, samoin isän firman kuorma-auto, joka tosin vietiin sotaan ja jäi sille tielleen.

Eino aloitti työuransa isänsä sementtivalimolla, ja päätyi sieltä kaupan alalle ja lopulta myyntipäälliköksi Saarioisille. Hän on käynyt Lyseota neljä vuotta, mutta on pärjännyt ihan yhtä hyvin kuin enemmän kouluja käyneet veljensä.

Vaimonsa hän tapasi tansseissa, ja heillä on ollut viisi lasta. Kolme tyttöä ja kaksi poikaa.

Hän on liikkunut koko elämänsä, ja hänellä on ollut paikka pesäpalloseura Kirittärienkin johtokunnassa.

Hän myös pitää matkustelemisesta, hän on käynyt yhdysvalloissa ja Espanjassa niin perheen kuin kavereidensa kanssa. Kaikkein mieleenpainuvinta oli kuitenkin Keniassa ollut työmatka, jonka aikana hän pääsi nostamaan maljoja Kenian presidentin kanssa.

Muutto Viitakotiin

Viitakodeille hän muutti tammikuussa 2017. Viitakodeilla hän pitää erityisesti henkilökunnasta.

Eino liikkuu vieläkin. Hän kävelee ja polkee kuntopyörällä päivittäin. Jos hän ei liikkuisi, hän päätyisi vuodepotilaaksi. Liikunta on hyvän elämän salaisuus. Ja tupakasta erossa pysyminen. Tupakalla hän sanoo pilanneen jalkansa, että ei enää edes tanssia pysty.

Einolla ei ole enää mitään suuria unelmia. Hän on saanut elää hyvän elämän ja on siihen tyytyväinen.

Eino Miettinen seniori- ja palvelutalo Viitakodin pihajuhlaissa kesällä 2017

Eino Miettinen seniori- ja palvelutalo Viitakodin pihajuhlaissa kesällä 2017

Kirjoittaja Lotta Niemi, 13 vuotta, TET jaksolainen

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu