Viitakodin asukkaiden digiloikka

17.04.20

Viitakodin asukkaat ottivat ”digiloikan” kuten tässä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa on ajankohtaista, suositeltavaa ja muodikasta.  Aloitimme talvella omaisyhteistyön kehittämishankkeen, mutta poikkeustilanteen takia se muutti muotoansa. Koska yhteiset tapaamiset asukkaiden ja omaisten kesken on nyt kielletty eikä hoivakodeissa voi vierailla, ideoitiin muuta toimintaa. Nyt omaiset voivat pitää yhteyttä Viitakodissa ja Viitahelmessä asuviin läheisiinsä videopuheluiden avulla. Tätä varten taloon hankittiin tablettitietokone kuulokkeineen, jotta huonokuuloisetkin pystyisivät kommunikoimaan omaistensa kanssa. Tabletin näytöltä soittajan kuva näkyy selvästi verrattuna matkapuhelimen pieneen näyttöön.

Toini nautti nähdessään tyttärensä lisäksi lapsenlapsia pitkästä aikaa

Videopuhelut ovat olleet suosittu tapa pitää yhteyttä ja laite on ollut kovassa käytössä. Yhteyttä voi ottaa Whatsapin tai Skypen sovelluksilla. Whatsapin kautta on kätevä lähettää myös kuvallisia viestejä puolin ja toisin. Yhteyttä on otettu aina Australiasta ja Amerikasta asti. Asukkaille on ollut riemullista nähdä kaukana asuvien lasten ja lastenlasten kasvoja ja kuulla heidän elämästään. Lisäksi tuttujen lemmikkien näkeminen ruudulta on tuonut hyvää mieltä ja mukavia muistoja mieleen.

Sehän onkin näköpuhelin eikä tv

Viitakodin asukkaiden elämä soljuu entiseen malliin turvallisesti ja tuttujen rutiinien mukaisesti. Omaisten huoli on kuitenkin ymmärrettävää, kun he eivät pääse tapaamaan läheistään. Ikäväkin voi vaivata. Tähän tuonee helpotusta se, että videopuhelun avulla omaiset voivat nähdä läheisensä hymyilevänä ja hyvinvoivana. Muistisairaalle asukkaalle soitettaessa omaisen olisi hyvä ja tärkeääkin pysyä tyynenä ja myönteisenä, ettei omia huolia turhaan välitetä läheiselle, jolle saattaa tulla paha mieli, kun ei välttämättä ymmärrä tilannetta.

Liisan mieli huojentui, kun kuuli että ”lapsilla” on kaikki hyvin
Touko on jo tottunut tabletin käyttäjä
Lemmikkikoiran näkeminen ilahduttaa Toukoa erityisesti

Lue myös nämä:

Kevättä ilmassa?

Kevättä ilmassa?

Varma kevään merkki, pupuja puissa! Seniori- ja palvelutalo Viitakodin pihapihlajaan on ilmestynyt pupujusseja ja...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu