Kesän muistoja Villa Verannan päivätoiminnasta

03.10.22

Syksyn jo saapuessa

Syksyn jo saavuttua, aamujen ja iltojen hämärtyessä ja pihavalojen syttyessä on mukava muistella mennyttä kesää ja yhdessä vietettyjä hetkiä Villa Verannan päivätoiminnassa.

Kukkaloistoa ja taivaansineä

Katseltiin, kuunneltiin kesäistä luontoa

Kaunis, vehreä ja rauhallinen luontoympäristö houkutteli oleskelemaan yhdessä pihalla. Auringon lämpö tuntui iholla, linnunlaulu ilahdutti kulkijoita ja kesän tuoksut hurmasivat. Esteetöntä reittiä maalaituria pitkin oli hyvä kulkea myös rollaattorin kanssa tai pyörätuolissa istuen.

Kasvun ihmeen äärellä

Kasvihuoneessa upotettiin sormet multaan ja istutettiin yhdessä kukkasia ja yrttejä; kurkkuja ja tomaatteja. Muhevaa multaa ravittiin kanankakalla, jotta pikkuruiset taimet kasvaisivat vantteriksi ja tuottaisivat satoa. Toimien lomassa oli mukava vaihtaa kokemuksia puutarhanhoidosta ja viljelystä elämän varrelta.

Laitetaanko saunaan vihta vai vasta?

Työharjoittelija-Timin johdolla valmistimme saunavastoja – vai sittenkin vihtoja saunaan. Timi on perheensä kanssa tehnyt niitä pikkupojasta saakka, ammattilainen siis. Paljon kokemusta oli karttunut myös monille vastantekoon osallistujalle. Tuttua oli tieto, että rauduskoivusta tulee kestävä vasta, jossa muutama oksa hieskoivua vahvistaa koivun tuoksua. Vieraampaa oli vastan tekeminen tammesta- se kestää kuuleman mukaan jopa 10 kylpykertaa.

Talkoilla ”mummon kurkkuja”

Syksyn satoa alkukesällä istutetuista taimista on päästy myös maistelemaan. Talkoilla valmistimme mummon kurkkuja. Hommaa riitti jokaiselle; kuorimista, viipaloimista ja “hölskyttelyä”. Tillin ja etikan maustamat kurkut olivat mainio lisuke päivän lounaalle, keittiössä valmistettujen kermamuikkujen ja perunamuussin kera.

Lue myös nämä:

Omaisten illat

Omaisten illat

Oltiin yhdessä Omaisten iltaa vietettiin sekä tehostetun palveluasumisen Viitakodin että Viitahelmen kotipalvelun...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu