Viitakodilta voi tilata kuntouttavia kotipalveluita

21.01.21

Kerttu – kuntouttavat kotipalvelut

Viime vuoden puolella kerroinkin jo, että me Viitakodilla tarjoamme kuntouttavia palveluja ikäihmisille kotiin. Nämä palvelut sisältävät mm. kuntouttavaa siivousta ja kotitöitä, asiakkaan voinnin tarkkailua, sairaanhoitajan suorittamaa näytteiden ottoa sekä kuntouttavia kotikäyntejä asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Myös omaishoitajan lyhytaikainen sijaisapu sekä näytteiden otot kuuluvat palveluvalikoimaan. Palvelukonsepti on nimeltään Kerttu-kuntouttavat kotipalvelut.

Pirkko nauttii siivotusta kodista ja kotihoitajan käynnistä
Ritvalle mieleisiä pähkinöitä purtavaksi

Kotihoitaja Sari ja lähihoitaja Jaana ovat erikoistuneet ikäihmisten laadukkaisiin siivous- ja kotihoitopalveluihin. He suunnittelevat ja toteuttavat siivouksen kiireettömästi ja kuntouttavalla työotteella, jolloin he ottavat asiakkaankin mukaan siivoukseen tämän voimavarat ja toimintakyky huomioiden. Moni ikääntynyt ja muistisairaskin kykenee vielä itse tekemään arkiaskareita ohjattuna. Sari ja Jaana voivat pestä pyykit ja vaihtaa tarvittaessa lakanat. Heiltä saa myös pientä asiointiapua.

Sari ja Jaana toimivat kuntouttavalla rennolla työotteella asiakaslähtöisesti
Asiakkaitten on helppo lähestyä näitä hoitajia
Sari pölyhuiskun kanssa; ylätasojen siivous raikastaa kotia

Kotipalvelujen ohella hoitajat voivat olla tarpeen ja tilanteen mukaan yhteydessä kaukana asuviin omaisiin ja kertoa heille asiakkaan kuulumisia. Samalla he voivat kertoa huomaamistaan apuvälinetarpeista tai mahdollisen kotihoidon tarpeista. Säännölliset kotikäynnit lisäävät ikäihmisten turvallisuutta ja auttavat asumaan kotona pidempään.  

Ikäihmiset kokevat voimaantumista pystyessään osallistumaan askareisiin
Jaana ja Marjatta iloisina siivouspuuhissa

Kuntouttavat kotikäynnit

Nyt korona-aikana, kun päivätoimintapaikat ovat kiinni, monet ikäihmiset ja etenkin muistisairaat ovat joutuneet pysymään kotonaan neljän sisällä viime keväästä alkaen. Tällöin on riskinä, että sekä fyysinen että henkinen toimintakyky ja kunto romahtavat. Sosiaalisen kanssakäymisen ja liikkumisen jäätyä pois päiväjärjestyksestä myös elämänlaatu heikkenee.

Me yhteiskunnallisena yrityksenä haluamme kantaa vastuumme ja tuottaa hyvää ikäihmisille. Niinpä me päivätoiminnan ohjaajat olemme tehneet kuntouttavia kotikäyntejä asiakkaiden luo, jotta toimintakyky ja elämänlaatu säilyisivät mahdollisimman hyvänä. Kuntouttavat kotikäynnit sisältävät ulkoilua, (tuoli)jumppaa, aivojumppaa ja keskustelua tilanteen ja asiakkaan mukaan.  Tarjoamme myös sijaisapua omaishoitajille asiointia tai lepohetkeä varten.

Viitakodin sairaanhoitaja käy ottamassa veri- ym. näytteitä asiakkaitten kotona ja suorittamassa muita sairaanhoidollisia tehtäviä.  

Ulkoilu on tärkeä osa kuntouttavaa toimintaa
Neulominen sujuu vanhasta muistista
Ritva nauttii erityisesti jumppahetkistä

Lue myös nämä:

Kevättä ilmassa?

Kevättä ilmassa?

Varma kevään merkki, pupuja puissa! Seniori- ja palvelutalo Viitakodin pihapihlajaan on ilmestynyt pupujusseja ja...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu