Viitakodilla leivottiin karjalanpiirakoita

04.06.20

Viitakodilla leivottiin tänään karjalanpiirakoita. Leipomistalkoisiin yhdistettiin molempien talojen, Viitakodin ja Viitahelmen, asukkaitten voimavarat. Taitavissa käsissä piirakkataikina muuntui nopeasti piirakkapohjiksi. Riisipuuro oli keitetty täytteeksi. Rypyttämiseen oli yhtä monta tyyliä kuin tekijääkin. Joku teki pyöreän mallisia piirakoita, jotkut taas soikeita. Pääasia oli, että valmista syntyi ja niinpä uunista levisikin huumaava tuoksu pitkin Viitakodin käytävää.  Valmiit herkut valeltiin voilla ja pisteltiin parempiin suihin. Hyvälle maistuivat.

Leipominen aloitettiin. Asta tyytyy seuraamaan sivusta ja Hilkka selitti, miten homma toimii.
Hilkka taitaa ajatella, että anna kun minä näytän.
Vuoron vaihto. Joillakin oli jo kiire toiseen viriketuokioon.
Riikka odottaa, milloin pellin saa uuniin.
Viitakodilta löytyi tottuneita pulikan käyttäjiä
Lilja tarkkana työn touhussa
Anja tykkäsi pyöreän mallisista piirakoista

Leipominen tuottaa mielihyvää monelle aistille ja virkistää aivoja ja muistia. Käsillä tekeminen on hyvää aivojumppaa ja tuottaa onnistumisen kokemuksia, kun syntyy valmista, herkullista suuhun pantavaa. Lisäksi porukalla leipominen on mukavaa sosiaalista toimintaa. Leipomisen tuoksinassa voi muistella vanhoja asioita ja jutella niistä muiden kanssa. Viitakodillakin leipomispöydän ääressä puhetta piisasi ja nauru raikui.  

Ensimmäiset lämpimäiset maisteltavana
Niin hyvää ettei sanotuksi saa

Lue myös nämä: