Syksyn puuhia päiväkeskus Villa Verannassa

17.10.18

Villa Verannan päiväkeskuksessa maalattiin

Muistisairaiden ja senioreiden päivätoiminnassa harrastettiin kylmänä syyspäivänä vesivärimaalausta ja sormivärimaalausta. Kaikkinainen käsillä tekeminen on hyvää kuntouttavaa toimintaa etenkin muistisairaille. Jokainen osaa maalata ja värittää. Valmiiksi piirretty kuva helpottaa maalaamista tai värittämistä, mikäli kynnys aloittaa puhtaalle paperille on liian korkea kovan itsekontrollin vuoksi tai muistisairaan aloitekyvyn puuttuessa.

 

Maalaustuokio Villa Verannan päiväkeskuksessa

 

Porukalla on kiva maalata

 

Maalaaminen vaatii tarkkaa keskittymistä

 

Villa Verannan taideteoksia vanhusten viikolta

 

Bingon pelaaminen toi vaihtelua päivätoimintaan

Bingon pelaaminen tuo sopivasti jännitystä elämään. Lähes kaikki Villa Verannan muistisairaat asiakkaat tykkäävät pelata bingoa. Peli on jännittävää ja pienet palkinnot tuovat hyvän mielen. Matemaattisesti lahjakkaat muistisairaat henkilöt auttavat myös vieruskaveria havaitsemaan arvotut numerot. Älykkyys ja erilaiset lahjakkuuden alueet säilyvät muistisairaillakin  pitkään, vaikka muistisairaus voi heikentää nopeasti lähimuistia.

 

Bingon pelaamista tosissaan leikkimielellä

 

Aivojumppaa Villa Verannan päiväkeskuksessa

Villa Verannan päiväkeskuksessa on joka päivä aivojumppatuokioita. Ne voivat sisältää ajankohtaisten asioitten käsittelyä, laskutehtäviä, helppojen sanaristikoiden täyttämistä, yhdyssanatehtäviä, tavutehtäviä, laulun sanojen järjestämistä oikeaan järjestykseen ym. verbaalisia tehtäviä, sananlaskujen muistelua, tietovisailua, pantomiimia, levyraatia jne. Tietovisat ovat suosituimpia. Lisäksi hyvää aivojumppaa on yhdessä laulaminen, kaikki käsillä tekeminen ja tietenkin jumppatuokiot ja ulkoilu.

 

Pojat tarkkana tavutehtävän parissa

 

Parin kanssa kaikki sujuu paremmin

Lue myös nämä:

Viitakodin joulua

Viitakodin joulua

Viitakodissa tapahtuu Viitakodissa tapahtuu kaikenlaista ennen joulua ja joulun aikaan. Kuusi on käyty hakemassa...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu