Opiskelijavierailuja Villa Verannan muistipäiväkeskuksessa

29.11.18

Gradian hierojaopiskelijoita päiväkeskuksessa

Villa Verannan muistipäiväkeskuksessa kävi useita Gradian opiskelijaryhmiä vierailulla marraskuussa. Hierojaopiskelijat ohjasivat jumppatuokioita ja hieroivat asiakkaitten hartioita. Hieronta oli todella suosittua asiakkaiden keskuudessa; oli jopa jonoa. Hierominen teki hyvää elämän aikana tehdyistä töistä rasittuneille ja kuluneille hartioille.

 

Hierontaa jämäkällä otteella

 

Hieronnan kosketus tekee hyvää

 

 

Urheilija kestää kovemmatkin otteet

Hieronnan lihaksia elvyttävän elementin lisäksi jo pelkkä kosketus on ikäihmisille tärkeää ja hyvää tekevää.  ”Kosketuksen puutteesta voi aiheutua masennusta joillekin vanhuksille. Kosketus saa aikaan aivojen hypotalamuksessa oksitosiinin erittymistä, joka on sekä välittäjäaine että rauhoittava hormoni. Oksitosiini vaikuttaa suorasti tai epäsuorasti mm. verenpaineeseen, sykkeeseen, vatsan ja suoliston toimintaan, tunteisiin ja kehon liikkeiden ohjaukseen aivoissa. Hieronnan on todettu monissa tutkimuksissa alentavan stressihormonien määrää ja sillä saattaa olla vaikutusta aivojen toimintaan ja jopa niiden kehitykseen. (Koponen Jukka: Kosketuksen merkitys) file:///C:/Users/ASUS/AppData/Local/Temp/URN_NBN_fi_jyu-201003101311.pdf

Opiskelijoiden ohjaamassa tuolijumpassa oli sali täynnä. Jokainen voimisteli oman toimintakykynsä mukaisesti. Ohjaajien innostava asenne tarttui myös päiväkeskuksen jumppareihin.

 

Kaikki jumppasivat kykynsä mukaan

Lähihoitajaopiskelijoita tutustumassa Villa Verantaan

Syksyllä opiskelunsa aloittaneet lähihoitajaopiskelijat olivat tutustumassa vanhustyöhön Viitakodilla ja järjestivät ohjelmaa myös muistipäiväkeskuksen asiakkaille Villa Verannassa. Opiskelijat pitivät useita toimintatuokioita; oli tarinalista tuolijumppaa, tietovisaa ja joululauluja.

Maahanmuuttajataustaiset opiskelijat ilahduttivat muistisairaita

Gradian maahan muuttaneiden lähihoitajaopiskelijoiden ryhmä ilahdutti Villa Verannan asiakkaita musisoimalla ja tanssimalla. Asiakkaat saivat omat rytmisoittimensa ja kaikki olivat innolla ja hymyssä suin mukana musisoimassa. Opiskelijoiden iloisuus oli mukaansa tempaavaa. Eri maista tulleet opiskelijat esittelivät oman maansa kansanmusiikkia.

 

Opiskelijoiden iloinen joukko

 

Musiikin rytmi on ”veressä”

 

Mukava musisointihetki

Lue myös nämä:

Viitakodin joulua

Viitakodin joulua

Viitakodissa tapahtuu Viitakodissa tapahtuu kaikenlaista ennen joulua ja joulun aikaan. Kuusi on käyty hakemassa...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu