Leipomispäivä Villa Verannan muistipäiväkeskuksessa

25.10.18

Leipominen on antoisaa viriketoimintaa

Leipominen koetaan yleensä järkevänä ja hyödyllisenä viriketoimintana ikäihmisten ja muistisairaiden keskuudessa. Se tuottaa välitöntä iloa, kun näkee työnsä tuloksen, ja pidempään mielessä säilyvää ilon tunnetta pullan tuoksun ja kahvittelun merkeissä. Hyödyllisyyden ja tarpeellisuuden tunne palauttaa muistisairaan arvokkuuden ja onnistumisen kokemusta.

Leipomisen tavoitteena on luoda muistisairaalle mahdollisuus osallistua arkeen käyttäen hyväkseen opittuja taitoja. Yhdessä leipominen ja leipomiseen liittyvien asioiden muistelu virkistää mieltä ja muistia sekä lisää arjen mielekkyyttä.

Leipominen tuo hyvää mieltä

Pullan tuoksua päiväkeskuksessa

Villa Verannan päiväkeskuksessa leivottiin pullaa porukalla. Halukkaita leipureita oli helppo saada innostumaan asiasta. Aluksi jotkut vähän epäilivät taitojaan, mutta työhön ryhdyttyään huomasivat, että leipomisen taito ei ollut ruostunut.

Villa Verannan päiväkeskus tarjoaa kuntouttavaa toimintaa muistisairaille ja senioreille.  Villa Veranta on kodikas kymmenen asiakkaan iltapäiväpainotteinen päiväkeskus, jossa pystytään huomioimaan asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita ja pyritään luomaan jokaiselle onnistumisen kokemuksia päivän aikana. Toiminta tapahtuu Viitakodin tiloissa Viitaniemen kauniissa järvimaisemassa.

Jauhopeukalo työnsä äärellä

Leipomistaidot ovat tallella

Pullapelti on viimeistelyä vaille valmis uuniin

Lue myös nämä:

Viitakodin joulua

Viitakodin joulua

Viitakodissa tapahtuu Viitakodissa tapahtuu kaikenlaista ennen joulua ja joulun aikaan. Kuusi on käyty hakemassa...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu