Joulun odotusta Villa Verannassa

21.12.21

Joulun tunnelmaan pääsee parhaiten yhdessä joulua valmistellen ja joulumuistoja toisten kanssa jakaen. Joululaulun sanat ”vanhakin nyt nuortuu” ovat käyneet toteen, kun eräs rouva kertoi Villa Verannan päivän jälkeen kotona aina muistelevansa päivän tapahtumia ja tuntevansa olonsa nuoremmaksi ja virkeämmäksi.

Kuusikynttilät ovat käyneet kukkimaan Villa Verannan olohuoneessa.

Olemme leiponeet yhdessä piparkakkuja. Niitä herkuttelimme päiväkahvilla ja pistimme pusseihin kotiin vietäviksi. Eräs omainenkin oli päässyt maistelemaan isänsä tekemiä pipareita: ”Isäni tuntui eilen tavatessamme jotenkin normaalia iloisemmalta ja terävämmältä. Muisti jopa eilisen käynnin iltapäiväkerhossa. Käynnit ovat piristäneet häntä. Hän tarjosi mielellään siellä leivottuja pipareita – ehkä vähän ylpeänä.”
Opiskelija-Sallan ohjauksessa valmistimme joulukortteja. Yhteisen tekemisen äärellä syntyi mukava tunnelma. Utelias ja kokeilunhaluinen asenne mahdollistaa uusien kokemusten kartuttamisen läpi elämän. 96-vuotias rouva teki kortteja ensikertaa elämässään ja lapset perheineen saavat tänä jouluna äidiltään omatekemät kortit tarkoin mietityllä joulutervehdyksellä.
Jouluviikolla vietimme yhteisen kuusijuhlan. Kuuntelimme joulun kertomuksia ja lauloimme joululauluja. Meidän kävijöiltä löytyy taitoa runonlausuntaan ja kaunista lauluääntä -niistä ryhmäläiset antoivat toisilleenkin kannustavaa palautetta. Joululaulujen sanat olivat vuosikymmenten myötä painuneet hyvin mieleen

 

Villa Verannan väki toivottaa Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2022!

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu