Joulu saapuu Villa Verannan päiväkeskukseen

20.12.18

Joulunodotusta Villa Verannan muistipäiväkeskuksessa

Villa Verannan päivätoimintakeskuksessa on valmistauduttu jouluun jo pari viikkoa. Pöydillä on joulukukkia muistuttamassa ajankohdasta. Elävä tuli kynttilöissä luo joulun tunnelmaa ja herättää muistoja lapsuuden jouluista. Muistisairaat muistelevatkin mielellään lapsuuteensa liittyviä asioita kuten joulun viettotapoja. Ruokamuistot nousevat monella mieleen, kun joulusta keskustellaan. Lipeäkala, kinkku ja laatikot tuntuvat olevan kaikille ikäihmisille tuttuja jouluruokia.

Villa Verannan ”Joulukalenterissa” on pieni runo joulukuun jokaiselle päivälle aattoon saakka. Joululauluja lauletaan yhdessä joka päivä ja lisäksi Viitakodilla on ollut lukuisia opiskelijavieraita laulattamassa yleisöä ja soittamassa. Lisäksi Villa Verannan asiakkaat ovat päässeet kuuntelemaan tunnelmallisia joulukonsertteja. Joululounasta nautitaan juhlavasti yhdessä 21.12.18.

Joulukiireiden keskelläkin voi hengähtää ja nauttia glögistä

Päiväkeskuksen jouluaskareita

Hyvissä ajoin ennen joulua leivottiin porukalla piparkakkuja. Leipominen oli suosittua puuhaa eikä innokkaita leipureita tarvinnut paljon houkutella työn touhuun. Leipominen sujui tottunein käsin vanhasta muistista. Piparkakkuja riittikin nautittavaksi moniin herkullisiin kahvihetkiin.

Yhdessä on kiva leipoa

 

Piparkakut pyöräytetään tottunein käsin

 

Joko se taikina loppui?

 

Joulun alusviikolla leivottiin myös joulutorttuja. Tämäkin työ sujui rallatellen, kun moni leipuri innostui tapailemaan joululaulujen sanoja työn lomassa.  Tällä kertaa täytteenä käytettiin luumuhillon sijasta omenahilloa.

Esiliinat päälle ja leipomaan torttuja

 

Laulavat leipurit

 

Valmista syntyy vauhdilla

 

Kahvipöytä on katettu

 

Kyllä lämpimät tortut maistuvat makoisalta

 

Vieraita riitti kahteen pöytään

 

Päiväkeskuksen ikkunasta avautuva maisema on jouluinen

 

 

 

Lue myös nämä:

Viitakodin joulua

Viitakodin joulua

Viitakodissa tapahtuu Viitakodissa tapahtuu kaikenlaista ennen joulua ja joulun aikaan. Kuusi on käyty hakemassa...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu