Villa Verannassa muisteltiin ystäviä

27.02.20

Kansainvälistä ystävänpäivää vietettiin 14.2. Ystävänpäivän juuret ovat vanhassa Roomassa, jossa sitä juhlittiin alkuun hedelmällisyysjuhlana. Kristillisessä kirkossa kyseistä päivää on vietetty Valentinus-nimisen marttyyrin muistopäivänä. Vanhan kansan uskomuksen mukaan linnut valitsevat kumppaninsa helmikuun 14. päivänä.

Villa Verannan päiväkeskuksessa muisteltiin ystäviä ja vietettiin päivää laulaen ja askarrellen kortteja ystäville. Jotkut ensin vähän empivät, osaavatko askarrella, mutta huomasivat pian, että sehän on mukavaa ja innostavaa. Kortteja valmistui ystäville ja omaisille annettavaksi tai sitten vaan ihan omaksi iloksi.

Ystävänpäivän korttitalkoot
Tässä valmistuu kukkakortteja ystäville
Koskettava teksti vielä korttiin
Kyllä näistä ystävä ilahtuu

Käsillä tekeminen on hyvää aivojumppaa ja kuntouttavaa toimintaa muistisairaille ja muille senioreille. Askartelu ja esimerkiksi värittäminen on aikuisillekin mukavaa puuhaa ja auttaa rauhoittumaan; onhan se aika meditatiivista toimintaa. Villa Verannassa väritettiin oravan kuvia, sillä ikkunan takana lintulaudalla vierailee päivittään kolme oravaa ”mallina”.

Meditatiivinen hetki värittämisen merkeissä
Oravat ja linnut saavat väripeitteen
Elävä malli ikkunan takana

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu