Villa Verannan päiväkeskuksessa vietettiin naistenpäivää

08.03.19

Naistenpäivän taustaa

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Päivän tarkoituksena on juhlistaa naisia ja pyrkimystä sukupuolten väliseen tasa-arvoon. Kansainvälisesti naistenpäivää vietettiin ensimmäisiä kertoja 1900-luvun alussa. Siitä tuli YK:n tunnustama teemapäivä vuonna 1975.

Naistenpäivä ei ole liputuspäivä Suomessa. Virallinen pyhäpäivä se on esimerkiksi Venäjällä, Israelissa ja Kuubassa. Tulppaanien myynti on Suomessa vuotuisessa huipussaan naistenpäivänä. Kauppapuutarhaliitto arvioi muutama vuosi sitten, että naistenpäivänä jaetaan keskimäärin kaksi tulppaania jokaiselle suomalaiselle naiselle.

Naistenpäivän tausta on kuitenkin yhteiskunnallisempi. Monissa maissa naistenpäivää on vietetty vuodesta 1911, sillä juhlapäivä hyväksyttiin yksimielisesti Sosialistisen internationaalin kokouksessa Kööpenhaminassa edellisenä vuonna. Kokouksessa oli suomalaisedustajana mm. Miina Sillanpää, josta tuli myöhemmin itsenäisen Suomen ensimmäinen naisministeri.

Muistipäiväkeskuksen naistenpäivän viettoa

Villa Verannan muistipäiväkeskuksessa hemmoteltiin asiakkaita lakkaamalla halukkaiden kynnet ja rasvaamalla pakkasen kuivattamia käsiä. Ikäihminenkin osaa nauttia hemmottelusta ja kauniista käsistä.

Naistenpäivän hemmottelua

Kauniina viikonloppua kohti

Hempeät värit kynsissä

Mieskuoro Lauluveikot kävi tervehtimässä Viitakodin ja Viitahelmen asukkaita sekä Villa Verannan päiväkeskuksen asiakkaita tunnelmallisilla lauluillaan.

Lauluveikot tunnelmoimassa

Naistenpäivän runo

Menikö Aatami erheeseen pahanlaiseen,

kun omenan otti ja luotti naiseen?

Vai koituiko onneksi luottamus vainen,

kun valtaa perheessä sai myös nainen?

Yhdessähän helpompaa on taivalta jatkaa

ja tasa-arvoisina taittaa elämän matkaa.

– Birgit Ahokas –

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu