Viitakodit sai kukkalahjoituksen asukkaiden iloksi

18.09.18

Kukkalahjoituksena Nukkatyräkki ja Anopinkieli

Marjatta Stahl on kasvattanut Nukkatyräkin pienestä siemenestä asti. Nyt kukka on vajaat 20 vuotta vanha ja kasvanut isoksi ja tuuheaksi. Nukkatyräkkiä kutsutaan myös kansankielellä ”syntiseksi pojaksi”, koska se heittelee siemeniä pitkin lattioita. Toivotaan kukkaselle vielä pitkää ikää Viitakodin Viherhuoneessa.

Marjatta Stahlin kasvattama Nukkatyräkki

”Nukkatyräkki (Euphorbia leuconeura) on Madagascarilta kotoisin oleva tyräkkikasvi. Nukkatyräkki on huonekasvina melko helppohoitoinen ja vaivaton, minkä vuoksi se onkin kohtuullisen suosittu kasvatettava. Kasvin runko on ruskea, viisikulmainen ja halkaisijaltaan muutaman senttimetrin paksuinen. Nukkatyräkki kasvaa korkeimmillaan noin kahden metrin korkeuiseksi luonnossa, huonekasvit jäävät usein tätä hieman pienemmiksi. Usein vanhemmalla kasvilla runko haaroittuu, mikä luo täyteläisempää vaikutelmaa.” Lähde: http://www.huonekasvit.fi/kasvit/-euphorbia-leuconeura/

Kaksikymmentä vuotta vanha Anopinkieli ja Marjatta

Toinen lahjoitus on iso anopinkieli, joka on kasvanut Marjatan hoidossa 20 vuotta. Anopinkieli on varmasti monen Viitakodin asukkaan kotoa tuttu viherkasvi. Nyt se kaunistaa Viherhuonetta.

”Jäykkä- ja terävälehtinen, ainavihanta anopinkieli tunnetaan myös nimellä Isoaopinkieli Kasvi on kotoisin trooppisesta Länsi-Afrikasta.
Anopinkielen lehdet ovat väriltään vihreät, tummanvihreän ja vaalean juovikkaat tai keskeltä tummanvihreät ja reunoilta vaaleammat. Kirjavat muunnokset katsotaan koristearvoltaan suuremmiksi ja ovat siten suositumpia. Miekkamaiset, teräväkärkiset lehdet ovat yleensä leveydeltään 5–6 cm ja pituudeltaan 70–90 cm; mutta voivat kasvaa jopa 120 cm:n pituisiksi!” Lähde:  https://puutarha.net/artikkelit/11219/kasviesittely_anopinkieli.htm

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu