Kesä on kypsyttänyt punaiset ja raikkaat viinimarjat syöntikuntoon. Hiukan viileässä elokuun alkupäivien säässä marjapuskissa herkuttelivat Viitahelmen asukkaat, virikeohjaaja ja Jarmo ja suomen kielen harjoittelija. Viitaniemessä on rauhallista vaikka kaupungilla pörräävät Nesteralli autot. Taivaalla lentelee helikoptereita ja Hornetteja. Muuten on ihanan rauhallista.
”Punaherukka eli lännenpunaherukka (Ribes rubrum), jota kutsutaan usein myös punaviinimarjaksi, on herukkapensaslaji. Punaherukasta tunnetaan useita alalajeja. Suomessa pensasta esiintyy viljeltynä. Suomen suosituin viljelylajike on Punainen hollantilainen. Punaviinimarja kestää kylmää paremmin kuin mustaherukka, joten sitä voidaan kasvattaa jopa Lapissa. Marja on maultaan voimakkaan hapan ja hiukan makea. Raikkaan makunsa ansiosta se on suosittu mehumarja. Sekä punaherukan marjat että lehdet ovat hyvin vitamiinipitoisia,[1] ja niillä on todettu olevan joihinkin vaivoihin jopa terveyttävä vaikutus.” Lähde: