Viitakodin pihamaalla pidettiin pihatalkoot Suomi 100 kunniaksi

21.09.17

Pihatalkoot

Viitakodin pihamaalla oli sutinaa kun pihatalkoolaiset kunnostivat peruskorjauksen aikana villiintynyttä kukkapenkkiä. Talkoisiin osallistui asukkaita, Villa Verannan väkeä, virikeohjaaja Jarmo ja vapaaehtoinen Jarmo.

Pihatalkoot Viitakodissa 2017 syyskuussa

Pihatalkoot Viitakodissa 2017 syyskuussa

Pihatakoissa 100 sipulia lahjaksi

Virikeohjaaja yllätti kaikki lahjoittamalla 100 kukkasipulia juhlistamaan suomi 100 juhlavuotta.

Sata sipulia lahjoituksena

Sata sipulia lahjoituksena

Pihatakoissa muokattiin maata ja poistettiin rikkakasvit

Kukkapenkistä poistettiin ensin kaikki rikkakasvit ja niiden juuret. Tämän jälkeen maata kuopsuteltiin pehmeäksi. Pehmeän mullan päälle lisättiin uutta puutarhamultaa kottikärry kaupalla.

Maata muokattin ja rikkakasvit poistettiin

Maata muokattin ja rikkakasvit poistettiin

Työnjohtoakin oli paikalla

Työnjohtoakin oli paikalla

Sipulit istutettiin muhevaan multaan

Sitten oli sipulien istuttamisen aika. Virikeohjaaja Jarmo antoi talkoolaisille tarkat ohjeet miten ja mihin sipuleja on hyvä laittaa. Keväällä voimme sitten arvostella lopputulosta. Maahan pistettiin tulppaaneja ja narsisseja.

Kukkasipulit valittiin huolella

Yhteistyössä on voimaa

Yhteistyössä on voimaa

”Ihanteellisin kasvualusta pidättää vettä ja ravinteita, mutta siihen ei jää vesi seisomaan. Etenkin kesällä tulppaanit haluavat pysyä kuivina ja suorastaan paahtua.

Ennen istutusta maa kunnostetaan. Hiekkaiseen maahan sekoitetaan reilusti multaa, tiiviiseen multa- tai turvemaahan karkeaa hiekkaa. Samalla kasvualustaan on hyvä sekoittaa hitaasti liukenevaa lannosta, esimerkiksi maatunutta kompostia. Jos maa on kuivaa, istutusalue on syytä kastella kunnolla.”

Lähde: Meillä kotona, Viherpiha, Tulppaanien istutus, Anna Aho.

https://www.meillakotona.fi/artikkelit/tulppaanien-istutus

Luumupuu Kuokkalan istutus

Luumupuu Kuokkalan istutus

Luumupuu Kuokkalan istutus

Pihamaalle istutettiin myös luumupuu, joka on löydetty Jyväskylän Kuokkalasta. Se onkin saanut nimekseen Kuokkala.” Luumu on itsepölytteinen, mehukas tuorehedelmä. Hedelmät keskikokoisia. Hedelmän keltainen pohjaväri peittyy osittain violetinpunaiseen pintaväriin. Hillittykasvuinen.” Lähde: Ahosen Taimisto

http://www.ahosentaimisto.fi/product/1570/kuokkalan-luumu

Kuten talkoisiin kuuluu, paistettiin myös makkaraa. Tämä vaihe talkoista oli kaikkien suosituin. Herkullinen grillimakkaran tuoksi houkutteli niin asukkaita kuin henkilökuntaakin pihamaalle makkaran kimppuun! Valokuvaajan kädessä oli myös makkaroita ja sen vuoksi kuvat makkaranpaistosta jäivät ottamatta.

Luumupuu on istutettu syksyllä 2017

Luumupuu on istutettu syksyllä 2017

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu