Viitakodin palvelutalon viherhuone

11.08.17

Viitakodin palvelutalossa on viherhuone, jossa asukkaat voivat nauttia vihreästä ympäristöstä myös sisältä käsin. Kun voimat eivät riitä ulkoiluun, voi suurten ikkunoiden ääressä katsella vuoden aikojen vaihtumista ja kasvien elämää eri vuoden aikoina. Eevan mielipaikka on aivan ikkunan vieressä. Hän tarkkailee pihan tapahtumia ja pihamaalla liikkuvia oravia, lintuja ja ohikulkijoita. Eevan käsi nousee tervehdykseen, kun tuttu ihminen ohittaa ikkunan. Viherhuoneesta pääse turvalliselle aidatulle sisäpihalle. Virikeohjaaja Jarmo on istuttanut monenlaisia kasveja pihamaalle. Jyväskylän ammattiopiston lähihoitajaopiskelijoiden Green Care tapahtumissa istutetut gladiolukset kukkivat parvekkeella ja pihalla.

Myös Viherhuoneen sisältä löytyy viherkasveja. Kiinanruusun kukkimista on mielenkiintoista seurata. Kukat ovat kauniit ja suuret, mutta kestävät vain hetkisen.

Eeva ja kiinanruusu

Eeva ja kiinanruusu

”Vihreän ympäristön on todettu elvyttävän, virkistävän ihmisiä. Vihreä estää ja lieventää stressiä. Se ylläpitää mielialaa ja elämänhalua, jopa parantaa. Kasvit tuottavat meille happea, tasaavat lämpötilaeroja ja poistavat ilmasta epäpuhtauksia sekä pienhiukkasia. Luonnossa ja rakennetussa vihreässä ympäristössä oleskelulla on kymmenien tutkimusten mukaan myönteisiä vaikutuksia terveyteemme. Vähäinenkin oleskelu puistossa tai luonnossa auttaa – jo ensimmäiset 5 minuuttia tekevät ihmeitä.” Lähde: http://www.vyra.fi/blogi/vihrean-ympariston-merkityksesta-ihmiselle-ja-suomelle

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu