Keittiössä käy kuhina, kun joukkoomme on saapunut ahkera työharjoittelija Elias, jonka intohimona on leipominen, joten keittiön läheisyydessä tuoksuu tuore pulla- ja leipä. Elias harjoittelee meillä perinneruokaleipiä ja myös perinteisiä kahvileipiä.
” Suomessa on poikkeuksellisen monipuolinen ja monimuotoinen leipäkulttuuri, jossa alueelliset vaihtelut ovat suuria. Suomalainen leipäkulttuuri voidaan jakaa kahteen pääalueeseen: Länsi- ja Itä-Suomeen. Ennen länsi oli kovan leivän ja itä pehmeän leivän, kukkojen ja piirakoiden aluetta. Länsisuomalaiset leipoivat leipää ulkouunissa tai erillisessä pakarissa happamia ruisleipiä kaksi kertaa vuodessa. Leivät kuivattiin vartaissa. Itä-Suomessa taas pehmeää limppumaista ruisleipää tehtiin viikoittain liesiuunissa. Muista leipäviljoista kuten ohrasta, mutta myös tattarista ja kaurasta, tehtiin rieskoja. ”
https://www.leipatiedotus.fi/tietoa-leivasta/suomalainen-leipakulttuuri.html