Viitahelmen asukkaat nauttivat monipuolisesta viriketoiminnasta

15.04.21

Meillä Viitakodilla on panostettu asukkaiden aktiiviseen, mielekkääseen ja merkitykselliseen elämään. Talossa työskentelee virikeohjaaja sekä tehostetun palveluasumisen puolella että kotihoidon piirissä olevien asukkaiden kanssa. Tässä blogissa kerron kotihoidon asiakkaiden viriketoiminnasta.

Viitahelmen kotihoidon asiakkailla ja senioriasukkailla on onni ja ilo osallistua virikeohjaajan suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaan joka arkipäivä. Virikeohjaaja Jarmo tuntee kaikki asukkaat jo vuosien takaa. Hän kuuntelee asukkaiden toiveita ohjelman suhteen ja erityisen lähellä hänen sydäntään on Viitakodin puutarhan ja pihojen kukoistus.

Pääsiäiseksi kasvatettiin rairuohoa sekä yhteisiin tiloihin että asukkaiden koteihin
Talven koristeet väistyvät kevään tieltä
Valmista tuli!

Piha-alueitten kukkaloisto kiinnittää jokaisen ohikulkijan huomion kauneudellaan kesäaikaan. Lisäksi viljelyssä on perinteisesti ollut perunaa, juurikasveja, herneitä, yrttejä ja mansikoita. Viime vuonna perustettu kasvihuone tuottaa tomaatti- ja kurkkusatoa.

Jarmo ottaa asukkaat mukaan puutarhatöihin heidän toimintakykynsä, voimiensa ja kiinnostuksensa mukaan. Monilla ikäihmisillä on jo lapsuudesta opittu taito hoitaa kasveja; kylväminen, istutus ja kitkentä sujuvat vanhasta muistista. Myös muistisairaat kykenevät osallistumaan puutarhan ja kasvien hoitamiseen aika pitkään, vaikka sairaus etenee.

Muuta toimintaa ovat askartelut, leipomiset, jumpat, ulkoilu, keskustelutuokiot, asukkaiden suosikki bingo, levyraati jne.

Pekka viimeistelee herkullisen tuoksuiset pullat uuniin virikeohjaaja Jarmon seuratessa
Valmiita maisteltaviksi; niin hyvää ettei sanotuksi saa

Meidän viriketoimintamme on yksi Viitakodin vetovoimatekijä hyvän hoidon, kauniin ympäristön ja maukkaan kotiruuan lisäksi. Asukkaat tykkäävät monipuolisesta toiminnasta:

Hilkan mielestä ”ihan kaikki viriketoiminta on ihanaa, ettei tarvitse yksin istua huoneessa”.
Lilja tykkää erityisesti jumpasta, leipomisesta ja puutarhanhoidosta
Pekka osallistuu mieluiten leipomishommiin ja tuolijumppaan
Sinikka on uusi asukas Viitahelmessä ja hänen mielestä kaikki on mukavaa
Marjatan mielestä on ”aivan ihanaa, että on viriketoimintaa” ja erityisesti häntä miellyttää bingo, jumppa, tietovisat, levyraati ja ulkoilu

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu