Viitahelmen asukas Ritva täytti 95 vuotta!

29.07.21

Ihastuttava Ritva täytti 95 vuotta ja hänen juhliaan vietettiin Viitakodilla. Paikalle saapui iso joukko omaisia, ystäviä, naapureita ja Ritvan ystäviä Viitahelmestä ja henkilökuntaa. Iloinen puheensorina täytti Viitakodin juhlatilan, kun vieraat tapasivat pitkästä aikaa toisiaan. Uusiakin tuttavuuksia syntyi. Sukulaiset toivat kauniita kukkia pöytiin ja Viitakodin keittiö oli leiponut herkullisia vadelmakakkuja ja muffineja.

Vieraat onnittelivat ja kukittivat Ritvan. Kahvien jälkeen kuultiin Tuulia Hornin ihanaa saksofonin soittoa Karjalan Heilistä kotiseutulauluun. Tuulia on kesäharjoittelija ja järjestää asukkaille ohjelmaa. Juhlissa lausuttiin myös runoja ja kerrottiin tarinoita mm. äkäisestä portinvartijasta.

Päivänsankari ja suloinen vieras
Onnittelijoita riitti
Viitakodin keittiön herkulliset kakut herättivät ihastusta
Myös muffinit maistuivat vieraille
Puheensorinaa …
Ystävät tapaavat
Juulia Horn ja saksofoni soi kauniisti
Runoilijan näkemys ikääntymisestä oli faktaa ja huumoria
Kuulimme myös tarinan portinvartijasta
Liljan kädelle lennähti origami!

Runo Surullista, mutta totta kuuluu näin

Kaikki on kauempana kuin ennen. Kadun kulmaan on kaksi kertaa pidempi matka ja olen huolestunut, että sinne on lisätty kukkula. Enää en juokse linja-auton perässä, se lähtee nopeammin kuin ennen. Tutuu siltä, että portaat tehdään jyrkemmiksi, kuin ennen vanhaan. Ja oletko huomannut miten pientä tekstiä nykyisin käytetään sanomalehdissä? Ei kannata pyytää lukemaan ääneen, kaikki puhuvat niin hiljaisella äänellä, että tuskin kuulen heitä. Vaatteiden materiaali on ”kippanaa” nykyisin, varsinkin vyötäröltä. Ja kutistuvat kaapissa. On melkein mahdotonta ylettyä kengännauhoihin enkä tiedä miksi. Jopa ihmisetkin ovat muuttuneet, he ovat niin paljon nuorempia kuin ennen, kun olin heidän ikäisensä. Ja toisaalta taas, ikäiseni ihmiset ovat niin paljon vanhempia kuin minä.

Tapasin entisen koulutoverini, tässä eräänä päivänä. Hän oli vanhentunut, niin tavattomasti, ettei hän edes tuntenut minua. Ajattelin tuota ihmisparkaa, kammatessani tukkaa, tänä aamuna. Kammatessani katsoin kuvaani peilistä, ajatella, eivät ne osaa enää tehdä edes kunnon peilejä!!

Lee Manor Homesteads Public)

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu