Viikonlopun helteet saivat kukat loistamaan

10.06.19

Viitakodin pihamaalla loistavat Atsaleat, Alppiruusut ja Ukonlaukat

Senioriasuntojen pihalla loistavat Atsaleat
Oranssia hehkua

”Atsaleat eivät ikivihreiden alppiruusujen tapaan kärsi kevätahavasta, sillä atsalea pudottaa lehtensä syksyllä. Kukat puhkeavat alkukesällä lehtien kehittymisen aikoihin. Aurinkoisella paikalla revontuliatsalea saa voimakkaan syysvärin. Ei vaadi leikkausta mutta vanhaa pensasta voi nuorentaa harventamalla huonoimpia oksia.”

https://www.viherpeukalot.fi/revontuliatsalea-golden-lights

Alppiruusut tulivat täyteen kukkaan

”Lauri neuvoo nyppimään kuihtuneet kukat

Poista kuihtuneet kukat kukinnan jälkeen. Näin joudutat uusien versojen kehitystä ja parannat seuraavan vuoden kukintaa, kun kasvin voimia ei kulu siementen tekemiseen. Samalla pensas siistiytyy edustuskuntoon. Kuihtunut kukka napsahtaa näppärästi poikki lehtihangasta sormivoimin.

Vinkin antoi puutarhuri Lauri Sydänmaa, Puutarhatalo Sydänmaa, Riihimäki”

https://www.viherrinki.fi/alppiruusujen-hoidon-abc/
Ukonlaukkoja Viitahelmen pihamaalla

”Ukkolaukka on kotoisin Keski-Aasiasta. Tiiviissä, pallomaisessa kukinnossa, joka on halkaisijaltaan noin 10 cm, on noin 50 pientä, tähden muotoista kukkaa. Kukinto on noin metrin korkuisen, vankan varren päässä. Kasvi viihtyy läpäisevässä maassa aurinkoisella, lämpimällä paikalla. Se menestyy useimmilla suhteellisen ravinteikkailla mailla. Jäykkää savimaata ja hiekkamaata parannetaan turpeella tai vastaavalla. Kestävä. Jätetään maahan talveksi. Lisääntyy sivusipulien avulla ja kukkii vuodesta toiseen. Kylväytyy itsekseen.”

https://www.exoticgarden.fi/webshop.php?showshopcat=24&menu_showcat=3&page=2

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu