Vauvasta Vaariin muskari

24.04.17

Perjantaisin Viitakodilla on vilskettä, kun äidit ja vauvat saapuvat muskariin. Naulakot täyttyvät pienistä kengistä ja haalareista. Muskarissa lauletaan, soitetaan, liikutaan ja leikitään erityisesti kansanperinnelauluja ja -loruja hyödyntäen. Viitakodin asukkaat ovat mukana ja opettajana toimii musiikkipedagogi Ellinoora Tuuna.

Musiikki vaikuttaa meihin monella tavalla. Musiikin avulla voi välittää viestejä ja tunteita. Musiikki auttaa myös eri sukupolvien välisessä kommunikoinnissa.  Musiikin kuuntelu vaikuttaa ihmisen mielialaan ja vireystilaan. Tämän voi helposti huomata Vauvasta Vaariin osallistujien iloisista ilmeistä ja punaisista poskista.

Kaiken tämän ilon lisäksi musiikilla on todettu olevan myös parantavia vaikutuksia. ”Musiikin on todettu vaikuttavan parantavasti lisäksi yleiseen tarkkaavaisuuteen sekä muistiin. Musiikin käyttämisestä muistisairauksien hoitomuotona on huomattu, että vaikka potilaan muistikäyrä laskee, musiikin miellyttävät piirteet pysyvät. Monet muistisairaat muistavat lapsuusajan musiikin silloinkin, kun muu muisti alkaa jo pettää.”

Lähde: Särkämö, Teppo. 2011. Music in the recovering brain. Helsinki: Helsingin yliopisto.

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu