Torstaina tanssittiin ja perjantaina äänestettiin EU-vaaleissa

17.05.19

Seniori- ja palvelutalo Viitakodin opiskelijat saivat asukkaan tanssin pyörteisiin. Lantiot keikkuivat, jalat iskivät rytmin tahtiin ja nauru oli herkässä. Aika kului nopeasti, kun asukkaat odottelivat musiikkiterapiaryhmän alkua.

Musiikki tempasi mukaansa Viitakodin asukkaat
Sama tahti on askelten ….

Perjantaina oli EU -vaalien ennakkoäänestys Viitakodissa. Äänestäminen alkoi ehdokkaan valinnalla. Osalla oli ehdokas katsottuna jo monta päivää sitten. Osa teki ratkaisun viime minuuteilla.  Puolue oli tärkein ja sen jälkeen valintaa tehtiin eri ehdokkaiden välillä. Myös sukupuolella oli merkitystä.  

Ensin piti valita puolue ja sitten ehdokas
Äänestys on tehty ja hymy on herkässä
Äänestäjiä kertyi jonoksi asti

”EU-vaalit 2019

Suomessa varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 26.5.2019. http://www.europarl.europa.eu/finland/fi/vaalit/vaalit_1.html

Euroopan parlamentti on EU:n ainoa suoralla vaalilla valittu elin. Parlamentin tehtävä on toimia kansalaisten äänenä EU-tasolla, ja se toteuttaa tätä tehtävää sekä lainsäätäjänä että budjetti- ja valvontavallan käyttäjänä. 

EU-kansalaiset valitsevat parlamentin jäsenet eli mepit vaaleilla, jotka järjestetään kaikissa jäsenvaltioissa joka viides vuosi. Seuraavat EU-vaalit toimitetaan toukokuussa 2019. Kukin jäsenmaa järjestää EU-vaalit oman kansallisen lainsäädäntönsä puitteissa.

Toukokuun 2019 EU-vaaleissa Euroopan parlamenttiin valitaan 705 jäsentä. Suomen paikkamäärä kasvaa samalla yhdellä, 14 jäseneen, sikäli kuin Yhdistyneen kuningaskunnan ero Euroopan unionista toteutuu maaliskuun lopulla 2019.

Euroopan parlamentin jäsenet järjestäytyvät poliittisten ryhmien mukaan, eivät kansallisuuksittain. Poliittisen ryhmän muodostamiseen tarvitaan 25 jäsentä vähintään seitsemästä jäsenvaltiosta.”

Lue myös nämä:

Omaisten illat

Omaisten illat

Oltiin yhdessä Omaisten iltaa vietettiin sekä tehostetun palveluasumisen Viitakodin että Viitahelmen kotipalvelun...

lue lisää
Viitakodin pihapuuhia

Viitakodin pihapuuhia

Viihdy Viitakodin pihamaalla Tervetuloa viettämään kesää Viitakodin pihamaalle. Alla on kuvia paikoista, jossa voit...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu