Tervetuloa syömään Viitakodille!

14.07.17

Terveisiä taas täältä Viitakodin keittiöstä. Kesä on ehtinyt pitkälle ja eletään jo heinäkuun puoltaväliä. Loma-aika on parhaimmillaan vaan keittiössä sitä ei huomaa. Joka päivä valmistuu herkullinen kotiruokalounas, salaatteineen ja jälkiruokineen. Tuore ruokaleipä ja omatekoinen kotikalja ovat monen asukkaan ja lounasruokailijan suosikkeja.

Ensiviikolla maistellaan ja herkutellaan vanhoilla jälkiruoilla. Asukkaiden toiveena ovat olleet mm. piimävelli, pappilan hätävara, mustikka pöperö ja kermariisi. Eikä pidä unohtaa perinteistä mansikkamaitoa näin mansikka aikaan. Niitä siis saamme ensiviikolla.

Kesä on kauneimmillaan, mutta keittiössä suunnitellaan jo tulevan syksyn ruokateemoja. Teemoja miettiessä otetaan asukkaiden toiveet huomioon. Usein toivotaan vanhoja perinteisiä ruokia kuten läskisoosia ja muikkukeittoa. Perinneruokaviikolla saamme varmasti niitäkin maistella.

Syksyyn on kuitenkin vielä aikaa. Nauttikaamme siis kesästä ja hyvästä ruoasta. Tänään söimme kahden kalan keittoa, kinkkupizzaa ja omatekoisia juustosämpylöitä. Jälkiruoaksi herkuttelimme jäätelöä.

Kinkkupizzaa

Makoisaa kesää kaikille!

 

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu