Senioritalon asukkaat kertovat: Eero Ahonen

01.08.17

Senioritalon asukkaat kertovat: Eero Ahonen

Senioritalon asukkaat kertovat: Eero Ahonen

Eero on syntynyt Pylkönmäellä 1926. Hänellä oli viisi siskoa ja kaksi veljeä, joista hän oli keskimmäinen. Perhe asui pienessä omakotitalossa.  Kun ei ollut valmiita leluja, piti tehdä itse. Eeron lapsuudessa hypättiin korkeutta, heitettiin kivikuulaa, kinkattiin ja uitiin.

Heillä oli kaksi lehmää ja sika, ja tietysti kissa. Paljon aikaa meni kotitöissä auttamiseen.

Kaikki vaatteet tehtiin itse. Heillä oli oma ompelukone, Singer. Hän myös muistaa ensimmäisen radion joka heillä oli. Ihan pieni kidekone josta kuunneltiin musiikkia.

Eero oli ensin töissä maaseudulla, mutta muutti sitten Jyväskylään ja eteni siellä työnjohtotehtäviin.

Vaimonsa hän tapasi juhannustansseissa. Hän meni naimisiin ja sai kaksi lasta, tytön ja pojan, jotka pitävät hänestä huolta nykyäänkin.

Hän on urheillut paljon ja pelannut pesäpalloa. Toinen harrastus hänellä on ollut politiikka. Hän on ollut kunnanvaltuustossa ja monissa lautakunnissa ja vaikka hän ei enää osallistu, hän seuraa vieläkin aktiivisesti.

Muutto senioritalo Viitahelmeen

Hän on muuttanut Viitahelmeen Tourulasta 2001. Hän liikkuu paljon, jotta aivot pysyisivät virkeinä, kulkee potkulaudalla saman lenkin joka päivä. Vielä eläkeiässä hän on opetellut tietokoneiden käytön ja käyttää nettiä jonkin verran. Viitahelmessä hän pitää eniten mahtavasta henkilökunnasta, mutta ylipäätään hän ajattelee, että ihmisten ystävällisyys on vähentynyt vuosien vieriessä. Hän toivoisi, että ihmiset olisivat kohteliaampia ja varsinkin tervehtimistä hän pitää tärkeänä.

Kirjoittaja Lotta Niemi, 13 vuotta, TET jaksolainen

Lue myös nämä:

Omaisten illat

Omaisten illat

Oltiin yhdessä Omaisten iltaa vietettiin sekä tehostetun palveluasumisen Viitakodin että Viitahelmen kotipalvelun...

lue lisää
Viitakodin pihapuuhia

Viitakodin pihapuuhia

Viihdy Viitakodin pihamaalla Tervetuloa viettämään kesää Viitakodin pihamaalle. Alla on kuvia paikoista, jossa voit...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu