Seniori- ja palvelutalo Viitakodissa vietettiin Islannin iltaa

20.02.19

Seniori- ja palvelutalo Viitakodissa vietettiin Islannin iltaa

Runsaslukuinen ja innokas joukko oli saapunut iltahämärissä Viitatupaan katselemaan matkakuvia Islannista. Matkaeväänä oli sillivoileipiä ja kotikaljaa. Kuvat olisivat Sadun perheen kotialbumista ja lopuksi katsottiin Ville Väisäsen tekemä matkavideo.

https://vimeo.com/226659281

Kuohuvia putouksia

Kuumia lähteitä, joissa vesi kiehuu

Graaterijärvien turkoosia vettä

Maalaismaisemia ja sinisiä niittyjä

Lampaita tiellä

Lintuyhdyskuntia kallioiden koloissa

Islanti satujen saari

Islanti on saarivaltio Atlantin valtameren pohjoisosassa, välittömästi pohjoisen napapiirin eteläpuolella. Islanti on pinta-alaltaan noin kolmasosan Suomesta ja väkiluvultaan ja asukastiheydeltään selvästi pienin Pohjoismaa. Maan pääkaupunki on Reykjavík, jossa asuu noin kolmannes Islannin väestöstä. Se on maailman pohjoisin itsenäisen valtion pääkaupunki.

Saarella on aktiivista vulkaanista toimintaa: geysireitä, kuumia lähteitä ja toistuvia tulivuorenpurkauksia. Luonto on karu ja omaleimainen. Vuoden 2008 talousromahduksen jälkeen maa sai Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä hätäapua.

Islanti haki Euroopan unionin jäsenyyttä heinäkuussa 2009, kun sen talous oli ajautunut suuriin vaikeuksiin. Elokuussa 2013 se kuitenkin veti EU-jäsenyysneuvottelijansa pois Brysselistä.Vuonna 2017 Islannin bruttokansantuote asukasta kohden oli 73 092 Yhdysvaltain dollaria, joka on maailman kolmanneksi korkein ja samaa tasoa Norjan kanssa. Islannin suurin elinkeino on turismi. Vuonna 2016 Islannin bruttokansantuote kasvoi 7,2 prosenttia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Islanti

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu