Seniori- ja palvelutalo Viitakodissa vieraita Japanista!

12.09.17

Seniori- ja palvelutalo Viitakodissa vieraili Jyväskylän ammattikorkeakoulun japanilaisia yhteistyökumppaneita. Vierailun isäntä toimi kuntoutuksen ja sosiaalialan lehtori Kari Vehmaskoski. Vieraat olivat Takasakin yliopistosta terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta:

  • Seiji Ozawa, professori,
  • Tatsuya  Oguchi apulaisprofessori
  • Yoshihiro Harada, lehtori

Vieraita oli vastaanottamassa asukkaat Marjatta Nieminen, Eero Ahonen, Mauno Valkonen, palveluvastaava Riikka Lötjönen ja toimitusjohtaja Satu Väisänen. Vieraat olivat ensimmäistä kertaa Suomessa ja kehuivat Suomea kauniiksi maaksi. Viitakodissa he olivat ensimmäiset Japanilaiset vieraat.

Japanilaiset vieraat Viitakodissa

Japanilaiset vieraat Viitakodissa

Vieraat pääsivät katsomaan Viitakodin ryhmäkoteja ja keskustelemaan asukkaiden kanssa. Viitakodin asukas, Katri Lehtinen, kertoi omasta elämästään Viitakodissa ja Jyväskylässä. Hän on muuttanut Jyväskylään Kuopiosta.

Marjatta Hiltunen ja Japanilaiset vieraat

Marjatta Nieminen ja Japanilaiset vieraat

Viitahelmen asukas Marjatta Nieminen kertoi tavanneensa Japanilaisen puhuvan robotin ja ”rakastuneensa ” tähän. Tämä sai Japanilaiset vieraat ihastumaan Marjatan ennakkoluulottomaan suhtautumiseen robotteja kohtaa. Marjatta kuitenkin mainitsi, että eivät ne koskaan ihmistä korvaa.

Senioriasunnossa asuva Eino Miettinen esitteli tyttärensä kanssa kotiaan. Japanilaiset ihastelivat Einon kaunista kotia ja keskustelivat myös Einon tyttären kanssa. Tytär kertoi, että on mukavaa, kun omaiset tietävät, että isän on turvallisessa ympäristössä ja saa apua tarvittaessa.

Villa Verannan väki tavattiin päivittäisen jumppatuokion merkeissä. Jumppaajat näyttivät jumppakepillä melotaan. Yksi jumppaajista kertoi, että Suomessa on hyvä oppi melomaan, kun täällä on tuhansia järviä ja jokia melottavana.

”Saunan” jälkeen tavattiin vapaaehtoisten ryhmä. Käsityökerho, Ahkerat Kädet, on kokoontunut reilut 50 -vuotta. Myytyjen käsitöiden tuotto on käytetty asukkaiden virkistykseen ja näin toimitaan edelleen. Vieraat saivat villasukat kotiinviemisiksi.

Suomalaisia villasukkia Japaniin

Suomalaisia villasukkia Japaniin

Lopuksi Viitahelmen heleä-ääniset rouvat lauloivat vieraille Sininen ja Valkoinen kansanlaulun. Lauluryhmässä lauloivat Helvi Hänninen, Hely-Pia Hytönen ja Elvi Rinne. Vierailu päättyi iloisissa tunnelmissa. Vieraiden lähdettyä maisteltiin Japanilaisia tikkareita. Nam nam!

Japanilaiset tikkarit maistuvat

Japanilaiset tikkarit maistuvat

Lue myös nämä:

Omaisten illat

Omaisten illat

Oltiin yhdessä Omaisten iltaa vietettiin sekä tehostetun palveluasumisen Viitakodin että Viitahelmen kotipalvelun...

lue lisää
Viitakodin pihapuuhia

Viitakodin pihapuuhia

Viihdy Viitakodin pihamaalla Tervetuloa viettämään kesää Viitakodin pihamaalle. Alla on kuvia paikoista, jossa voit...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu