Päivän paras hetki

24.04.19

Viitakodissa nautittiin lämpimästä kevätsäästä ja auringon paisteesta. Samalla juteltiin ja pelattiin sanapelejä. Kevät on täällä, ja aurinko vilauttelee säteitään joka päivä yhä enemmän.

Hymy on herkässä kevätsäässä
Aurinkoa ilmassa ja kasvoilla
Aurinko saa meidät iloisiksi
Sanaleikkejä ja hernepussin heittelyä pihamaalla
Keinussa on valoa ja varjoa
Herratkin lähtivät ulkoilemaan.

Auringolla on monenlaisia hyviä vaikutuksia ja tässä niistä muutama. Lisää löytyy www.voice.fi sivuilta.

”1. Aurinko  tekee onnelliseksi. Valo saa aivot tuottamaan serotoniinia, ja useimmat tuntevat olonsa valoisaan aikaan onnellisemmaksi, pirteämmäksi ja sosiaalisemmaksi.

2. Aurinko herättää eloon. Luonto herää auringon lämmöstä, mutta saa myös ihmisiin aikaan sutinaa. Hormonit hyrräävät keväisin juuri auringon ansiosta.

3. Aurinko virkistää. Valo säätelee elimistön sisäistä kelloa ja saa olon virkeäksi. Ihminen tuntee olonsa virkeämmäksi, sillä melatoniinituotanto vähenee kun valoisaa aikaa on vuorokaudessa enemmän.

4. Aurinko vähentää ruokahalua, etenkin makeanhimoa. Valoisaan aikaan on helpompi keskittyä terveelliseen ruokavalioon ja elintapoihin.

5. Auringosta saa vitamiineja. UVB-säteily saa aikaan iholla D-vitamiinia, jota on aurinkovitamiiniksikin kutsuttu. Se vahvistaa luustoa ja vaikuttaa hyvinvointiin monella tavalla. Riittävän annoksen saa oleilemalla auringossa kolme kertaa viikossa 15 minuutin ajan.”

https://www.voice.fi/terveys-ja-hyvinvointi/a-90806

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu