Päiväkeskus Villa Verannan kesämuistoja

20.09.18

Villa Verannan päiväkeskuksen kesätapahtumia

Villa Veranta on muistisairaitten kuntouttava päivätoimintakeskus, joka oli avoinna koko kesän. Päiväkeskus toimii Hyvinvointikeskus Viitakodin yhteydessä Tuomiojärven kauniissa rantamaisemissa. Ympäristö tarjoaa erinomaiset puitteet ikäihmisten ulkoilulle.

Juhannusjuhlat päiväkeskuksessa

Juhannusta juhlittiin yhdessä Viitakodin ja Viitahelmen asukkaiden kanssa. Vinha-tanssiterapiaryhmä oli viihdyttämässä juhlayleisöä tanssin ja musiikin keinoin. Uskaltautuivatpa rohkeimmat yleisöstäkin mukaan tanssin pyörteisiin.

 

Keskikesän juhla

 

Vinhan esitystä seurattiin keskittyneesti

 

Tanssi sujuu jokaiselta iästä riippumatta

Päiväkeskuksen asiakkaat nauttivat kesästä

Kesä oli kuuma, joten oli erittäin tärkeää huolehtia ikäihmisten ja etenkin muistisairaitten riittävästä nesteen ja ravinnon saannista. Viitakodin oma keittiö valmistaa maukkaat ateriat, jotka maistuvat hyvin jokaiselle. Päiväkeskuksen asiakkaat viettivät aikaa pihalla pelaten pelejä ja ihaillen pihan kukkaistutuksia tai vain nauttien kesästä.

Välillä piti vetäytyä varjoon

Laulaminen kuuluu Villa Verannan päivittäiseen ohjelmaan

Laulaminen varsinkin ryhmässä on tutkitusti kuntouttavaa toimintaa muistisairaille. Laulaminen stimuloi aivoja monipuolisesti ja vaikuttaa näin toimintakykyyn ja vireyteen. Villa Verannassa lauletaan joka päivä päivän päätteeksi. Laulamisesta jää hyvä tunne ja olo pitkäksi aikaa, vaikka kaikki eivät muistaisikaan, mistä hyvä olo on peräisin.

 

Laulaminen on hauskaa ja terapeuttista

Lemmikit ovat tervetulleita

Päiväkeskuksessa käy silloin tällöin koiravieraita, joita asiakkaat ihastelevat. Koira herättää luottamusta ja se voi edesauttaa kontaktin saamisessa muistisairaaseen sekä aktivoida muistisairasta esim. kommunikoimaan. Koiran läsnäolo rauhoittaa ja rentouttaa.

Nuppu-koira on suosittu vieras päiväkeskuksessa

 

Kaverikoirakin tarvitsee pienen lepohetken

 

 

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu