Maukasta ”mummolaruokaa” Viitakodissa

30.09.20

Herkku on valmista

Iltapäivällä kurvasi pakettiauto Viitakodin pihalle ja sieltä ilmestyi kolmikko Pasi, Lasse ja Oskari. Pian heillä oli valkoiset keittiömestarin tamineet yllä ja keittiöstä alkoi kuulua kilinä ja kalina. Herkulliset tuoksut levisivät käytävälle asti.

Pasi, Lasse ja Oskari työntouhussa

Lasse ja Oskari ovat kehitelleet uusia tapoja valmistaa entistä herkullisempia ruokia. Tätä ”salaisuutta” he olivat kertomassa ja näyttämässä Viitakodin keittiöllä. Tänään oli raaka-aineina possun kasleri, broilerin paisti ja jauheliha. Näistä hautui uunissa kolme herkullista liharuokaa kastikkeineen. Maku oli mainio ja ruoka suussa sulavaa. Possussa oli ihana ”läskisoossin” maku. Lautaselle väriä ja raikkautta antamaa nosteltiin mm. ”mummonkurkkua”, punakaalisalaattia, värikästä perunasalaattia ja Paholaisen hilloketta.

Anne ja Kirsi saivat uusis ideoita lihan valmistukseen

Keittiömestari Arto Hakanen seurasi kokkausta sivusta ja myhäili tyytyväisenä. Arto on toiminut keittiön emäntä Annen ja kokki Kirsin sparraajana, kun Viitakodissa on suunniteltu kuuden viikon ruokalistoja, kehitetty uusia makuelämyksiä ja käynnistetty yhteistyötä Metrotukun kanssa.

Sitten päästii maistelemaan. Anna, Eliisa, Anne ja Kirsi herkkupatojen äärellä.

Ruoka on Viitakodissa tärkeä asia ja haluamme panostaa siihen kehittämällä toimintaa.

Kokkausryhmässä:

  • Anne Kolehmainen, emäntä, Viitahoiva Oy
  • Kirsi Manninen, kokki, Viitahoiva Oy
  • Pasi Räisänen, avainasiakaspäällikkö, Metrotukku
  • Lasse Koistinen, keittiömestari, yrittäjä Art Catering
  • Oskari Markkanen, avainasiakaspäällikkö, Unilever
  • Arto Hakanen, keittiömestari, yrittäjä Art Catering

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu