Mansikoita mahan täydeltä!

10.08.22

Viitakodin kesään kuuluvat mansikat

Viitakodin pihamaalla kasvaa siellä täällä mansikoita. Virikeohjaaja Jarmo on istuttanut niitä monena vuonna kukkapenkkeihin. Nyt on saatu hyvä sato. Vieläkin voi löytää makoisia mansikoita, kun tarkalla silmällä katsoo.

”Mansikat ovat erityislaatuisia: ne ovat diureettisia, tulehdusta ehkäiseviä ja myrkkyjä poistavia. Ja flavonoidiensa ansiosta ne auttavat oksidatiivista stressiä ja kognitiivista rappeutumista vastaan.

Mansikat ehkäisevät sydänsairauksia

Mansikat sisältävät eräänlaista antioksidanttia, joka tunnetaan antosyaanina. Se imeytyy kehoosi ja auttaa parantamaan sydämesi terveyttä.

Tämä aines alentaa tulehdusta samalla kun se alentaa kolesterolia ja triglyseriditasoja. Se auttaa vähentämään korkean verenpaineen riskiä, sillä se saa valtimot elastisemmiksi ja estää tukoksia.

Ne ovat nesteyttäviä

Korkean vesipitoisuutensa (noin 92 %) ansiosta mansikat ovat yksi nesteyttävimmistä ruoista mitä voit syödä. Ne ovat mahtavia kuumina päivinä, ei vain siksi että ne ovat virkistäviä, vaan koska ne myös vastustavat nesteiden häviämisen vaikutuksia.

Ne auttavat parantamaan mielialaasi

Mansikat sisältävät ravinteita kuten B1-vitamiinia, joka tunnetaan myös mielialaravinteena, joka auttaa sinua taistelemaan ärsytystä ja surullisuutta vastaan.

Ne parantavat ihoasi

Kiitos niiden ravitsemuksellisen rakenteen ja korkean vesipitoisuuden, nämä pienet marjat ovat suuri apu pitämään ihosi terveenä ja kauniina.

Ne estävät ummetusta

Mansikat sisältävät huomattavia määriä kuitua, mikä yhdistettynä veden kanssa auttaa parantamaan suoliston liikkeitä auttaakseen jätteiden poistossa.

Ne ovat luonnollinen tulehdusta ehkäisevä ruoka

Mansikat ja muut marjat ovat loistavia alentamaan turvotusta, sillä ne sisältävät runsaasti C-vitamiinia, mineraaleja ja antioksidantteja.

Ne tukevat silmien terveyttä

Mansikat sisältävät korkeita pitoisuuksia pigmenttejä kuten luteiinia ja ignorea, kahta karotenoidia jotka vaikuttavat silmien terveyteen.

Ne pitävät aivosi nuorena

Näiden pikku marjojen flavonoidit ovat mahtavia optimoimaan aivojen toimintoja, sillä ne vähentävät oksidatiivista stressiä.”

Lähde: https://askelterveyteen.com/8-asiaa-joita-mansikat-tekevat-terveydellesi/

Lue myös nämä:

Kevään merkkejä!

Kevään merkkejä!

Kevättä ilmassa! Varmoja kevään merkkejä on mielin määrin. Kevätpäiväntasaus, kesäaika ja kellojen siirtely,...

lue lisää
Kevättä ilmassa?

Kevättä ilmassa?

Varma kevään merkki, pupuja puissa! Seniori- ja palvelutalo Viitakodin pihapihlajaan on ilmestynyt pupujusseja ja...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu