Lyseon abit Viitakodissa ”Historiaa aikalaisten silmin” -projektissa

07.02.20

Lyseon abit 2020

Viitakodissa ja Viitahelmessä asuu yli 70 asukasta, joilla kaikilla on omat henkilökohtaiset muistonsa ja tarinansa elämästään. Näitä kertomuksia on koottu yhdessä asukkaiden, Jyväskylän Lyseon historian ja yhteiskuntaopin lehtori Jukka Alangon ja opiskelijoiden kanssa tammikuusta 2013 alkaen. Haastattelut ja henkilökohtaisten tarinoiden kirjoittaminen on osa opiskelijoiden Historian kurssia, jossa perehdytään mm. II maailman sodan tapahtumiin.

Viimeisimmät haastattelut tehtiin 31.1.2020. Viitakotiin saapui reipas joukko Lyseon abiturientteja. Pienen alkukeskustelun jälkeen abit suuntasivat asukkaiden koteihin ja haastattelut alkoivat. Aikaa kului ja tarinoita syntyi. Posket innosta hehkuen abit ja asukkaat kiittelivät toisiaan haastattelujen jälkeen. ”Kyllä oli fiksuja oppilaita”, kuului monen asukkaan suusta. Kokemus oli hieno ja vielä monta päivää haastattelun jälkeen sitä muisteltiin. Nyt on vuorossa oppilaiden kirjoitusten luku. Tämän jälkeen ne siirtyvät julkaisuun ”Historiaa aikalaisten silmin”.

Tämä julkaisu kasvaa ja elää uusien haastatteluiden ja tarinoiden myötä. Kirjoittamalla kokemukset tarinoiksi saamme yhdessä muistella menneitä aikoja.  Kertomukset jäävät muistoksi myös eletyn elämän päätyttyä.  Toivottavasti saamme kuulla ja lukea vielä lukuisia uusia tarinoita, joista jälkipolvet voivat saada kuvan menneestä elämästä.

Lue myös nämä:

Omaisten illat

Omaisten illat

Oltiin yhdessä Omaisten iltaa vietettiin sekä tehostetun palveluasumisen Viitakodin että Viitahelmen kotipalvelun...

lue lisää
Viitakodin pihapuuhia

Viitakodin pihapuuhia

Viihdy Viitakodin pihamaalla Tervetuloa viettämään kesää Viitakodin pihamaalle. Alla on kuvia paikoista, jossa voit...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu