Luumuja Viitakodin pihapuusta

11.09.23

Luumupuu istutettiin vuonna 2017

Kun Suomi täytti sata vuotta 2017 istutettiin Viitakodin pihamaalle luumupuu. Puu on kasvanut ja tänä vuonna siitä saadaan hyvä sato. Luumut maistuvat asukkaille ja henkilökunnalle. Omaisia kannustetaan myös maistelemaan luumuja.

Luumut ovat terveellisiä: https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/huikeat-terveysvaikutukset-viisi-syyta-syoda-luumuja-paivittain/6428426

  1. Tehostaa ruoansulatusta

Luumujen syöminen on tehokas ja luonnollinen tapa torjua ummetusta. Luumujen sisältämät ravintokuidut tehostavat suoliston toimintaa ja pitävät ummetuksen oireet loitolla.

  1. Suojaa sydänsairauksilta

Luumujen sisältämä kalium auttaa alentamaan verenpainetta. Violetin värin aiheuttavat antosyaanit puolestaan alentavat syöpäsairauksien riskiä.

  1. Tehostaa aivotoimintaa

Luumujen antioksidantit ja antosyaanit tekevät hyvää myös aivoille. Niiden on todettu hidastavan muun muassa Alzheimerin taudin etenemistä.

  1. Ehkäisee diabetesta

Luumujen alhainen glykeeminen indeksi takaa sen, että luumujen syönti ei nosta verensokeria niin rajusti kuin esimerkiksi sokeripitoiset välipalat.

  1. Ei turhia kaloreita

Luumut sopivat vähäkalorisina hedelminä myös painonhallintaan. Kuitupitoinen luumu on loistava välipala, joka sisältää vaivaiset 30 kilokaloria.

Lue myös nämä:

Omaisten illat

Omaisten illat

Oltiin yhdessä Omaisten iltaa vietettiin sekä tehostetun palveluasumisen Viitakodin että Viitahelmen kotipalvelun...

lue lisää
Viitakodin pihapuuhia

Viitakodin pihapuuhia

Viihdy Viitakodin pihamaalla Tervetuloa viettämään kesää Viitakodin pihamaalle. Alla on kuvia paikoista, jossa voit...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu