Kuntoutusta kotiin

29.09.20

Näin korona-aikaan, kun päivätoimintapaikat ovat kiinni, monet ikäihmiset ovat joutuneet pysymään kotonaan neljän seinän sisällä kuukausikaupalla. Tällöin suuri vaara on, että sekä fyysinen että henkinen toimintakyky ja kunto romahtavat. Sosiaalisen kanssakäymisen ja liikkumisen jäätyä pois päiväjärjestyksestä myös elämänlaatu heikkenee.

Myös Villa Verannan kuntouttava päiväkeskus jouduttiin sulkemaan koronaviruksen takia turvallisuussyistä taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Monet omaiset meidän ohjaajien ohella olivat huolissaan läheisistään ja heidän pärjäämisestään jatkossa, jos toimintakyky heikkenee. Lähes kaikki ikäihmiset haluavat kuitenkin asua kotonaan niin pitkään kuin mahdollista.

Oma koti kullan kallis

Me yhteiskunnallisena yrityksenä haluamme kantaa vastuumme ja tuottaa hyvää ikäihmisille. Niinpä olemme tehneet kuntouttavia kotikäyntejä asiakkaan luo, jotta toimintakyky ja elämänlaatu säilyisivät mahdollisimman hyvänä. Lisäksi olemme kontaktoineet ja tukeneet puhelimitse päiväkeskuksemme asiakkaita ja heidän omaisiaan.

Kauniit kukkaistutukset herättävät ihailua ohikulkijoissa
Ritva kävi moikkaamassa Cygnaeuksen Uunoa
Palapelin kokoaminen on hyvää aivojumppaa
Värikkääseen työnsä tulokseen voi olla tyytyväinen
Kävelylenkillä voi välillä istahtaa ihailemaan ruskan värejä.

Kuntouttavat kotikäynnit sisältävät ulkoilua, (tuoli)jumppaa, aivojumppaa ja keskustelua tilanteen ja asiakkaan mukaan. Nyt olemme kehittämässä ja laajentamassa kotiin tarjottavien palvelujen ”repertuaaria”. Näistä kerromme myöhemmin lisää.

Lue myös nämä:

Kevään merkkejä!

Kevään merkkejä!

Kevättä ilmassa! Varmoja kevään merkkejä on mielin määrin. Kevätpäiväntasaus, kesäaika ja kellojen siirtely,...

lue lisää
Kevättä ilmassa?

Kevättä ilmassa?

Varma kevään merkki, pupuja puissa! Seniori- ja palvelutalo Viitakodin pihapihlajaan on ilmestynyt pupujusseja ja...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu