Kuntouttavaa kotipalvelua Viitakodilta

10.12.20

Meillä Viitakodilla on ruvettu kehittämään kuntouttavia palveluja ikäihmisille kotiin tarjottavaksi. Nämä palvelut sisältävät mm. kuntouttavaa siivousta. Palvelukonsepti on nimeltään Kerttu-kuntouttavat kotipalvelut. Näille palveluille on ollut kovasti kysyntää etenkin nyt korona-aikana.

Kuntouttava siivous alkoi kotihoitaja Sarin toimesta. Hän on erikoistunut ikäihmisten laadukkaisiin siivous- ja kotihoitopalveluihin. Hän suunnittelee ja toteuttaa siivouksen kiireettömästi ja kuntouttavalla työotteella, jolloin hän ottaa asiakkaankin mukaan siivoukseen tämän voimavarat ja toimintakyky huomioiden. Moni ikääntynyt ja muistisairaskin kykenee vielä itse tekemään arkiaskareita ohjattuna. Sari voi pestä pyykit ja vaihtaa tarvittaessa lakanat. Onpa hän pessyt ikkunoitakin, vaihtanut kukkiin mullat ja tehnyt suursiivouksia varsinkin näin joulun alla. Ruuvimeisselikin pysyy Sarin kädessä. Häneltä saa myös pientä asiointiapua.

Sari jouluisessa kuosissaan valmistautumassa Viitahelmen asukkaan huoneen siivoukseen

Yhdessä työ sujuu mielekkäästi

Monen ikäihmisen voi olla vaikea pyytää ja ottaa apua vastaan, vaikka tarvetta olisikin. He kun ovat tottuneet selviytymään vaikeistakin ajoista omin avuin ja elämään itsellisesti. Ulkopuolisen siivoojan käynti on ehkä helpointa hyväksyä, kun omat voimavarat vähenevät. Sari voi olla tarpeen ja tilanteen mukaan yhteydessä kaukana asuviin omaisiin ja kertoa heille asiakkaan kuulumisia. Samalla hän voi kertoa huomaamistaan apuvälinetarpeista tai mahdollisen kotihoidon tarpeista. Säännölliset kotikäynnit lisäävät ikäihmisten turvallisuutta ja auttavat asumaan kotona pidempään.

Nyt on ikkunalautakin siisti ja ihana joulukukka pääsee oikeuksiinsa

Sarilla on takanaan yli 25 vuoden hoitotyökokemus Viitakodilla. Hän siivoaa Viitakodin kotipalveluasiakkaiden ja senioriasukkaiden koteja Viitahelmessä sekä ulkopuolisten asiakkaiden koteja Jyväskylän keskustan alueella. Ulkopuolisten asiakkaiden luo hän ”lennähtää” kätevästi pienellä Kerttu-sähköautollaan. Auto on teipattu leppäkertun kuosiin; siitä nimi Kerttu.

Pintojen puhdistus on erityisen tärkeää korona-aikana

Sari on saanut työparikseen Jaanan, joka on koulutukseltaan lähihoitaja ja omaa myös pitkän 25 vuoden kokemuksen hoitotyöstä. He tekevät Sarin kanssa kotikäyntejä yhdessä ja erikseen. Jaana ja Sari auttavat tarvittaessa myös pienissä hoidollisissa tehtävissä kuten verenpaineen mittaus, haavanhoito, hygieniasta huolehtiminen, kynsien leikkaus, silmätippojen laittaminen ym.

Saria ja Jaanaa voi pyytää avuksi soittamalla numeroon 010 320 1296 tai sähköpostitse sari.helin@viitakodit.fi

Lue myös nämä:

Kevättä ilmassa?

Kevättä ilmassa?

Varma kevään merkki, pupuja puissa! Seniori- ja palvelutalo Viitakodin pihapihlajaan on ilmestynyt pupujusseja ja...

lue lisää
error: Sisältö on suojattu