Konsertti Viitakodilla

11.06.20

Viitakodilla Viitatuvassa järjestettiin 10.6.20 konsertti kesätyttö Tuulian toimesta. Hän soitti musiikkituokiossa saksofonia, klarinettia ja pianoa. Tuulia käsitteli taidokkaasti kaikkia soittimia ja hurmasi soitannollaan mummot ja papat. Soitettavat kappaleet olivat ikäihmisille tuttuja vanhoja lauluja. Ohjelmassa oli myös yhteislaulua. Tuulia lupasi soittaa klarinettia pienemmissä piireissä Viitakodissa ja Viitahelmessä ensi viikollakin. Kiitokset Tuulialle!

Tuulia ja saksofoni

Musiikkituokiot ja konsertit ovat Viitakodin asukkaiden keskuudessa suosittuja ja odotettuja tapahtumia. Tuulian konserttikin keräsi Viitatuvan täyteen kuulijoita. Varsinkin näin korona-aikana, kun ulkopuolisia esiintyjiä ei voida ottaa vastaan sisätiloihin, osataan olla kiitollisia kaikista järjestettävistä tapahtumista. Viitahelmen senioritalossa asuu useita entisiä kuorolaulun harrastajia ja onpahan heillä oma kuorokin Viitakodilla.

Virikeohjaaja Jarmo kertoo konsertin kulusta
Yleisö on keskittynyt musiikin kuunteluun

Musiikki ja laulaminen piristää mieltä, rentouttaa ja tuo muistoja mieleen. Musiikki herättää tunteita ja liikuttaa. Etenkin muistisairaat ikäihmiset hyötyvät musiikin kuuntelusta ja laulamisesta. Jotkut vaikeaa muistisairautta potevat henkilöt eivät välttämättä pysty enää muodostamaan puhetta, mutta laulun sanojen tapailu onnistuu silti. Musiikki voi myös rauhoittaa ahdistunutta muistisairasta ja vähentää häiriökäyttäytymistä ja aggressiivisuutta. Varsinkin yhteislaulu on vaikutuksiltaan erittäin kuntouttavaa muistisairaille, mutta sopii kyllä kaikille muillekin ikäihmisille.

Konsertti keräsi Viitatuvan täyteen kuulijoita
Yhteislaulu raikui Tuulian säestämänä

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu