Jokohan Villa Verannan päivätoiminta saadaan avattua loppukesällä?

13.07.21

Me täällä Viitakodilla odotamme innokkaana mahdollisuutta avata Villa Verannan päivätoiminta koronatauon jälkeen. Jos kaikki menee hyvin eikä tule uusia rajoituksia pandemian takia, pyrimme käynnistämään toiminnan elo-syyskuun vaihteessa. Toimintaa suunnataan Viitakodin ulkopuolisille asiakkaille ja Viitahelmen kotihoidon asiakkaille. Myös Viitakodissa lyhytaikaishoidossa olevat asiakkaat ovat tervetulleita Villa Verannan kuntouttavaan päivätoimintaan.

Siemenet multaan piiloon esikasvatukseen

Villa Veranta on kuntouttava päivätoimintapaikka muistisairaille ja senioreille. Toiminta sisältää psyykkistä, fyysistä, sosiaalista ja kognitiivista kuntoutusta iäkkäille. Päivään sisältyy aktiivisen toiminnan lisäksi ruokailu Viitatuvassa, jossa nautitaan Viitakodin oman valmistuskeittiön kokkaamasta lounaasta sekä iltapäiväkahvit. Meillä on käytettävissä yhteisen kokoontumistilan lisäksi liikuntasali sekä kauniit piha- ja puutarha-alueet kasvihuoneineen. Tuomiojärven ympäristö tarjoaa upeat puitteet kävelylenkkeihin. Sauna lämmitetään asiakkaiden tarpeen mukaan.  

Leena viimeistelee uuniin pantavaa
Ritva kastelee krasseja
Välillä halukkaat askartelevat koristeita kaikkien iloksi
Tässä valmistuu ”mummon kurkut” perinteisen reseptin mukaan
Liisa ihasteli ”taskukoiraa”, kun hänellä itsellään on iso koira
Jumppa tekee hyvää keholle ja mielelle
Konsertissa hartain ilmein

Korona-aika on lisännyt ikäihmisten yksinäisyyttä ja syrjäytymisriskiä entisestään, joten on erityisen tärkeää saada päivätoiminta käynnistettyä ja eristyksissä olleet ikääntyneet toistensa seuraan. Sosiaalinen kanssakäyminen parantaa huomattavasti elämänlaatua, lisää osallisuutta ja elämän merkityksellisyyttä sekä virkistää jokaista. Maltetaan vielä hetki odottaa!

Porukassa on hauskaa ja aika kuluu mukavasti

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu