Isänpäivää Viitakodissa: onnittelut ja ruusu jokaiselle isälle

08.11.19

Viitakodissa on muutama isä ja pappa. Toivomme mahdollisimman monen omaisen pääsevän vierailulle isänpäivänä.

Veli ja Eila yhdessä Viitakodin pihamaalla.

Veli Tervo asuu vaimonsa kanssa Viitakodissa. Velillä on kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Veli on yrittänyt kasvattaa lapsensa oikealle tolalle ja hän on koittanut olla hyvä isä lapsilleen. Poikien kanssa hän on käynyt ongella ja metsällä. Tytöt ovat perinteiden mukaan tehneet kotitöitä äidin kanssa. Erityistä iloa päivään tuo lasten äiti, vaimo Eila. Sen näkee Velin silmien tuikkeesta ja hellistä ilmeistä.

”Isänpäivää vietetään meillä marraskuun toisena sunnuntaina ja jokainen isä haluaa varmasti silloin kuulla lauseen ”Meidän iskä on maailma paras iskä!”. Isänpäivä on tunnettu Suomessa jo 1940-luvulta lähtien, mutta yleisimmin sitä alettiin viettää 1970-luvulta alkaen. Vuodesta 1979 alkaen liput on nostettu salkoon myös isien kunniaksi.

Isänpäivän vietto on peräisin Yhdysvalloista kuten äitienpäivänkin vietto. Monessa perheessä on totuttu – nykyisinkin – siihen, että isä on ”aina töissä”. Alun perin päivän tarkoitus olikin lähentää isien ja lasten suhteita ja korostaa isän tärkeää roolia arjessa, siis lähinnä perheen elättäjänä. Äitiä taas on juhlapäivänä perinteisesti kiitetty huolenpidosta ja kasvatuksesta.” Lähde http:// https://www.kaikkijuhlista.fi/juhlista/kalenterijuhlat/isanpaiva/

”Se on viisas isä, joka tuntee oman lapsensa” −William Shakespeare

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu