Ikäihmisten ilahduttamista hyvinvointikeskus Viitakodissa

07.11.23

Uudenlaista yhteistyötä, josta kaikki osapuolet saivat hyvän mielen

Kortepohjan päiväkotikoulun 5-6E osallistui Hyvän mielen haasteet -kampanjaan ilahduttamalla ikäihmisiä hyvinvointikeskus Viitakodissa. Oppilaat saivat haasteidean sponsoriltaan, TAVO Oy:ltä, mutta he itse suunnittelivat ja toteuttivat sinne toimintaa opettajan ja Viitakodin virikeohjaajien kanssa.

Lue lisää yhteistyöstä: https://www.ksml.fi/paikalliset/6327903

Ohjelmassa oli:

  • itse käsikirjoitetun näytelmän esitys
  • runoja ja lauluja
  • sanomalehtikatsaus ja juttelua
  • tuolijumppaa, hernepussitehtäviä ja muita aktiviteetteja
  • erilaisia seurapelejä, kuten bingoa, dominoa ja muistipeliä

Oppilaiden kommentteja:

“Vierailun alussa meitä jännitti, koska olimme tulleet uuteen paikkaan tapaamaan uusia ihmisiä. Meistä vain muutama oli aiemmin käynyt ikäihmisten palvelukeskuksessa, ja koska monen meidän isovanhemmat asuvat kaukana, emme näe heitä kovin usein. Aktiviteettien kautta tunnelma rentoutui, ja meistä oli mukavaa viettää aikaa ikääntyneiden kanssa. Asukkaat olivat iloisia nähdessään meidät, joten onnistuimme tuomaan iloa heidän päiväänsä.”

“Opimme tästä haasteesta, että ikäihmiset saattavat olla yksinäisiä. Ymmärrämme, miten kivaa on saada toiset pienillä asioilla iloisiksi ja että kaikilla ikäihmisillä ei ole perhettä tai edes tuttuja, jotka voisivat tulla heitä ilahduttamaan. Opimme, että ikäihmisten ilahduttaminen tekee meidätkin iloisiksi!”

Viitakodin asukkaiden ja työntekijöiden kommentti:

” Voi tulkaa meille toistekin!”

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu