Hyvää naisten päivää seniori- ja palvelutalo Viitakodissa

08.03.19

Naisten päivää vietettiin monin tavoin Viitakodissa. Jyvälän maahanmuuttajien opiskelijaryhmä piti monipuolisen musiikkihetken Viitahelmen asukkaille. Iloinen tunnelma vallitsi koko ajan.

Viitahelmen asukas Eero Ahonen lahjoitti henkilökunnan naisille kauniin ruukkuruusun. Se sijoitettiin kauniin kirjahyllyn hyllylle. Kirjahyllyn kirjoineen on lahjoittanut entinen asukkaamme Kaarina Koskimäki. Kaarina oli Suomen kielen ja historian opettaja. Hänellä oli elämänsä aikana 2000 kirjaa, joita hän innokkaasti luki.

Lauluveikot ilahduttivat Viitakodin väkeä kauniilla ja muistoja herättävillä lauluillaan.

Viitahelmen naisia on kokoontunut konserttiin

Viitahelmen naisia on kokoontunut konserttiin, Hely-Pia on laulanut kuorossa

Musiikki oli mukaansa tempaavaa

Musiikki oli mukaansa tempaavaa

Rouvat keskittyvät kuunteluun

Rouvat keskittyvät kuunteluun

Eeron lahjoittama naistenpäivän ruusu

Eeron lahjoittama naistenpäivän ruusu

”Tänään ympäri maailman vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Sen teemana tänä vuonna on sukupuolten välinen tasapaino. Naistenpäivä on Suomessa kalenterista löytyvä juhlapäivä, mutta se ei ole virallinen juhlapyhä tai liputuspäivä.

Naistenpäivän historia nivoutuu 1900-luvun alun työväenliikkeen tarinaan Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Ensimmäistä kansallista naistenpäivää vietettiin Yhdysvalloissa 28. helmikuuta 1909 New Yorkissa.

Juhlapäivän aloitti amerikkalainen sosialistipuolue, joka halusi tehdä kunniaa edellisvuonna New Yorkissa järjestetylle vaatetyöläisten lakolle, jossa naiset protestoivat työolosuhteitaan vastaan.”

http://Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10678985

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu