Helmi hissi saapui Viitakotiin

25.05.20

Ensimmäisen virallisen ajelun teki Hilkka Laurikainen

Uusi hissi tuo iloa Viitakodin asukkaiden elämään!

Uuden porrashissin saapumista on odotettu pitkään. Pieni pelko oli myös se, ettei sitä voi asentaa näin Korona aikana.  Asentajat  työskentelivät suojamaskeissa, kun asukkaita oli paikalla. Muuten asennustila suljettiin asukkailta ja asentajat toimivat rivakasti. Ensin purettiin vanha hissi ja se sai lähteä metallinkeräykseen asukkaiden, hei -huutojen saattelemana. Uusi hissi saapui suuressa puulaatikossa ja se asennettiin paikoilleen entisen tilalle.

Ovimaticin asentajat asensivat uuden hissin
Vanha hissi saa väistyä uuden tieltä
Vanha hissi lähtee ajelulle

Sitten oli vihkimisen vuoro. Punaisen silkkinauhan leikkaamisen ja ensimmäisen virallisen ajelun suoritti Viitahelmen asukas Hilkka Laurikainen. Hänellä on ollut aivan erityinen suhde vanhaan hissiin, joka ajoittain pysähteli ja nytkähteli liikkuessaan. Hilkka oli miettinytkin jo vanhalle hissille uuden sijoituspaikan Tuomiojärven syvänteisiin. Tosin kuitenkin kävi, kun metallinkeräys auto kävi sen hakemassa.

Hissi sai nimeksi Helmi. Nimen antoi Marjatta Nieminen. Hissin vie Viitahelmeen ja on helmen harmaa.

Punainen silkkinauha odottaa leikkaajaa
Hilkka Laurikainen oli ensimmäinen virallinen laskija ja muut odottivat innokkaana vuoroaan.

Ensimmäinen lasku tapahtui torvisoittomusiikin tahdissa. Soittokunta soitti etäyhteyksien kautta. Maljat nostettiin ja Helmi –hissille toivottiin hyvää elämään Viitakodissa.   

Maljat nostettiin Helmin kunniaksi

Hissi on erittäin helppokäyttöinen ja lisää asukkaiden omatoimisuutta.

Virikeohjaaja Jarmon iloinen tanssi alkaa
Anna tempautui mukaan iloiseen menoon ja asukkaat nauttivat!

Tilaisuuden lopuksi virikeohjaaja Jarmo hauskuutti asukkaita reippaalla tanssilla. Mukaan pääsi myös talousvastaava Anna.  

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu