Akvaarion parissa riittää hommaa

28.01.21

”Apuakvaarionhoitaja” Marjatta mielipuuhassaan Keskiviikon kurkkkupäivänä.

Viitakodin yhteisen ruokailu- / päivätoimintatila Viitatuvan aulassa on ollut muutaman vuoden akvaario. Sen hoitamisesta vastaa keittiössä työskentelevä Essi. Hän on saanut Marjatasta ”apuakvaarionhoitajan”. Keskiviikkoisin on kaloilla herkkupäivä. Akvaarioon sujahtaa kalojen herkkuja, kuten tuoretta kurkkua. Tämä herkku maistuu erityisesti Monnille, joka lymyilee pääasiallisesti piilossa.

Jokaisena päivä, kun asukkaat menevät ruokailemaan tai viriketoimintaa Viitatupaa, katsellaan kalojen elämää. Akvaario tuo Viitakotiin luonnon asukkaiden lähelle.

Sinne se kurkunpätkä molskahti.
Onkohan tässä kysymys romantiikasta ?

Olisiko tämäkin Green Care toimintaa?

Mitä on Green Care https://thl.fi/fi/tutkimus-ja-kehittaminen/tutkimukset-ja-hankkeet/tyohon-kuntouttava-green-care-etela-suomessa/mita-green-care-on

Green Carella tarkoitetaan luontoon tukeutuvien menetelmien ammatillista, vastuullista ja tavoitteellista hyödyntämistä hyvinvointipalvelujen tuottamisessa.

Green Care -toiminta sijoittuu usein luontoon tai maatilalle, mutta luonnon elementtejä voidaan käyttää myös kaupunki- ja laitosympäristöissä.

Hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät muun muassa luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla.

Mieli rentoutuu kaloja ja kasvillisuutta katsellessa.

Lue myös nämä:

error: Sisältö on suojattu