Perunasato valmistunut ja perunaa tuli runsaasti. Toukokuussa laitettiin siemenperunaksi siikliä uusiin istutusaltaisiin. Perunat kasvoivat kovasti vartta eikä kukkia näkynyt. Sato oli kuitenkin hyvä ja perunat kauniita. Perunat kaivettiin maasta, pestiin ja keitettiin Viitakodin omassa keittiössä. Ennen tilaisuutta asukkaat valmistivat myös ”mummon kurkkuja”. Omassa pihassa kasvoi myös kurkkuja, mutta ne ovat menneet jo parempiin suihin. Torilta kuitenkin löytyi samana aamuna kerättyjä herkullisia avomaakurkkuja.
Torilta löytyi myös mansikoita ja auringon kukkia. Keittiön väki oli hankkinut komeita merilohenfileitä. Tässä oli aineksia Syödään Yhdessä tilaisuuteen.
Nautimme yhdessä kolmen ruokalain illallisen ruokajuomineen:
- Alkumalja: lakka seljankukka kuohuva
- Alkupala: silli- tai suolakurkku leipä
- Pääruoka: grillilohi, hollandaise -kastike, tilliperunat ja mummonkurkku
- Keittiön juomaterveiset: pieni tuoremehu tai Limoncello
- Jälkiruoka: vaniljajäätelö tuoreilla mansikoilla
Tupa oli aivan täynnä. Apuna oli ahkeria omaisia, jotka huolehtivat tarjoilusta ja muusta puuhasta. Jälkiruokatarjoilu oli kahden reippaan tyttösen, Eerinin ja Elsin vastuulla.
Saimme kuulla myös yllätysohjelmana kevyttä klassista pianolla ja Maunon sota-ajan lauluja.
Juhlat alkoivat ja päättyivät yhteislauluun. Viimeiseksi kajautettiin Finlandia. Sen synnystä voit lukea lisää https://www.pellervo.fi/otlehti/6_01/sibelius.htm